Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μπιενάλε: Δύο εκθέσεις που «τρέχουν»

Εικόνα του άρθρου Μπιενάλε: Δύο εκθέσεις που «τρέχουν»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/10/2018, 01:06
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μπορεί η Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων να τελείωσε, αλλά δύο εικαστικές της εκθέσεις συνεχίζουν να «τρέχουν». Μέχρι τις 20 Οκτωβρίου θα είναι ανοιχτές για το κοινό οι εκθέσεις: «Υφαίνοντας την Ευρώπη/Υφαίνοντας τα Βαλκάνια» και «Common Myths».

Η πρώτη φιλοξενείται στο Μέκειο Οικοτροφείο (στην οδό Τσακάλωφ), με έργα οκτώ εικαστικών να αναπτύσσονται σε κοιτώνες και κοινόχρηστους χώρους του κτιρίου. Η έκθεση, η οποία προσεγγίζει την υφαντική τόσο ως μια πρακτική άρρηκτα δεμένη με την ιστορία της Ηπείρου και των Βαλκανίων αλλά και ως ένα μεταφορικό σχήμα που περιγράφει την αδιάκοπη προσπάθεια για την οικοδόμηση της λεγόμενης ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Ώρες λειτουργίας: 16:00-19:00 καθημερινά

Η δεύτερη έκθεση με τίτλο «Common Myths» φιλοξενείται στο Σουφαρί Σεράι, στην έδρα των Γενικών Αρχείων του Κράτους/Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ηπείρου. Σε αυτήν παρουσιάζονται έργα από τη σύγχρονη τέχνη και καλλιτεχνική πρακτική που τοποθετούν τον μύθο στο επίκεντρο μιας διεπιστημονικής διερεύνησης και μελετούν έννοιες όπως η επανερμηνεία, η αναδημιουργία και η αναπαράσταση της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, με υλικά σύγχρονα, όπως ολόγραμμα και projection mapping.

Ώρες λειτουργίας: 10:00-13:00 και 17:00-20:00. Τηλ. Επικοινωνίας 2651034469.

Η είσοδος και στις δύο εκθέσεις είναι ελεύθερη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back