Oikonomou pisoi
ΘΕΑΤΡΟ

«Μοσκώβ-Σελήμ» για εφήβους κι όχι μόνο

Εικόνα του άρθρου «Μοσκώβ-Σελήμ» για εφήβους κι όχι μόνο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/03/2020, 13:49
ΘΕΑΤΡΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το έργο του Γιώργου Βιζυηνού «Ο Μοσκώβ-Σελήμ» ανεβάζουν τα ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και Σερρών και η θεατρική ομάδα «Παπαλάνγκι» για τους μαθητές γυμνασίων-λυκείων αλλά και για το ευρύτερο κοινό.

Η παράσταση, που θα μεταφέρει το κοινό στην πολυπολιτισμική Θράκη και στην ταραγμένη ιστορία του 19ου αιώνα, κάνει πρεμιέρα στο Καμπέρειο Θέατρο του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων την Πέμπτη 19 Μαρτίου. Ήδη, η παράσταση παίχτηκε το περασμένο διάστημα στο ΔΗΠΕΘΕ Σερρών.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Ο Μοσκώβ-Σελήμ, που αφηγείται την ιστορία του σε έναν Έλληνα (τον συγγραφέα;), είναι ένας Τούρκος στρατιώτης, που μετά την αιχμαλωσία του σε κάποιον από τους ρωσο-τουρκικούς πολέμους, επιθυμεί να «γίνει» Ρώσος. «Μέσα από τη διήγηση των περιπετειών του ήρωά του, ο συγγραφέας μάς καλεί να ανακαλύψουμε τον Άλλον δίπλα μας και, τελικά, να κατανοήσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό» αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα.

Η παράσταση επιχορηγείται από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και έλαβε το βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας στο διαγωνιστικό Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Πρίστινα, εκπροσωπώντας την Ελλάδα.

Η παράσταση έχει αναρτηθεί στο site του υπουργείου Παιδείας με τις προτεινόμενες παραστάσεις. 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Τάσος Αγγελόπουλος.

Δραματουργική επεξεργασία: Παναγιώτα Κωνσταντινάκου.

Σκηνικά-Κοστούμια-Σκηνικά-Αντικείμενα:Ματίνα Μέγκλα.

Κίνηση: Γιάννα Μελλά.

Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης.

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή.

Παίζουν: Γιάννης Κοντός, Μαρία Κωνσταντά, Έλλη Σαρρή, Χρήστος Τσαβλίδης.

Παραστάσεις για τα σχολεία, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή στις 10:00 και στις 12:00  και κάθε Σάββατο στις 21:00 και Κυριακή στις 19:00 για το κοινό.

Η διάρκεια της παράστασης είναι 60’.

Πληροφορίες για σχολεία: 2651025670 (ώρες: 09.00 - 14.00).

Τιμές εισιτηρίων για το κοινό: 10 ευρώ (κανονικό) – 7 ευρώ (μειωμένο για πολύτεκνους, φοιτητές, άνω των 65, στρατευμένους) – δωρεάν για ΑμεΑ και ανέργους.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back