ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μόνο τα σημερινά… «όχι»

Εικόνα του άρθρου Μόνο τα σημερινά… «όχι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/12/2018, 16:32
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πρακτικά, η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» αποκλείει την κατασκευή κόμβου στον Δρίσκο, με απάντησή της σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστα Τασούλα, ο οποίος προτιμάει να μνημονεύει μόνο τα… σημερινά αρνητικά δεδομένα και όχι τα πρόσφατα, από την κυβέρνηση της ΝΔ τότε.

Το θέμα του δεύτερου κόμβου στα Γιάννενα είναι σημαντικό, ωστόσο επανέρχεται με προεκλογικά κίνητρα και όχι την πραγματική ανάγκη του λεκανοπεδίου για κανονική και πολλαπλή σύνδεση με την Εγνατία οδό. «Η απάντηση που έλαβα από τον κ. Σπίρτζη είναι δυστυχώς διπλά αποκαρδιωτική και πολλαπλά απαράδεκτη» σημειώνει ο κ. Τασούλας, λέγοντας ότι ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης «αποποιείται ουσιαστικά την ευθύνη του να λάβει θέση για το θέμα» και δεύτερον, γιατί η απάντηση της Εγνατίας οδού «περιγράφει μόνο τις δυσκολίες αυτής της λύσης (υψομετρική διαφορά μεταξύ παλαιάς εθνικής οδού-Εγνατίας, κατολισθητικά φαινόμενα λόγω υδροφορίας κ.α.) χωρίς να υπεισέρχεται στα ευρύτερα κυκλοφοριακά και αναπτυξιακά πλεονεκτήματα».

Ο κ. Τασούλας στην ανακοίνωσή του που ρέπει προς τον προεκλογικό λαϊκισμό, επισημαίνει ότι ναι μεν η Εγνατία Οδός Α.Ε. προτείνει εναλλακτικά τη βελτίωση του τμήματος της παλιάς εθνικής Ιωαννίνων-Τρικάλων από τον κόμβο Ζαγορίου έως τη γέφυρα Μπαλντούμας, «κάτι που προφανώς είναι αναγκαίο», αλλά «στο πλαίσιο της συντήρησης και της οδικής ασφάλειας του άξονα αυτού και όχι ως υποκατάστατο του κόμβου Δρίσκου».

Βέβαια, πριν από μόλις πέντε χρόνια, ο τότε αναπληρωτής υπουργός Υποδομών Σταύρος Καλογιάννης, συνυποψήφιος του κ. Τασούλα στη ΝΔ, επικαλούταν επίσης μελέτη της Εγνατίας Οδού Α.Ε. και εκτιμούσε πως η δημιουργία ενός κόμβου-ημικόμβου στον Δρίσκο δεν είναι σκόπιμη, επειδή το όφελος για την περιοχή είναι πολύ μικρότερο από το κόστος κατασκευής, και παρέπεμπε στο μέλλον για επανεξέταση του όλου θέματος.

Κάπως έτσι, με την ανακοίνωση αυτή ο βουλευτής της ΝΔ απευθύνει τις βολές του προς δύο κατευθύνσεις, τόσο προς την κυβέρνηση, αλλά και προς μελλοντικούς συνυποψηφίους του…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back