Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μισό εκατομμύριο ευρώ για αγροτικό δρόμο στην Πέτρα

Εικόνα του άρθρου Μισό εκατομμύριο ευρώ για αγροτικό δρόμο στην Πέτρα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/10/2018, 13:50
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα σημαντικό έργο για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα στο Ζαγόρι εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» του Υπουργείου Εσωτερικών με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Αλέξης Χαρίτσης.

Πρόκειται για το έργο «Βελτίωση ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου Τ.K. Πέτρας» με προϋπολογισμό 505.000 ευρώ που είχε προταθεί από το Δήμο στο πλαίσιο της πρόσκλησης για «Δράσεις για τη βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας».

Η συγκεκριμένη πρόσκληση δίνει τη δυνατότητα σε δήμους να εντάξουν και να υλοποιήσουν έργα βελτίωσης της αγροτικής οδοποιίας, με προτεραιότητα στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις.

Ο δήμαρχος Βασίλης Σπύρου, ο οποίος είχε καταθέσει τον σχετικό φάκελο του έργου στην αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου την πρώτη μέρα έναρξης υποβολής των αιτημάτων, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ένταξη του έργου σημειώνοντας ότι ο Δήμος αξιοποιεί τον «Φιλόδημο» για να καλύψει τις ανάγκες για έργα που δεν μπορούν να υλοποιηθούν από άλλες πηγές χρηματοδότησης.

Το έργο αφορά υφιστάμενο αγροτικό δρόμο μήκους περίπου 3,6 χιλιομέτρων και πλάτους 4 μέτρων (από τον οικισμό Πέτρας προς Μαλτσά και Αγία Παρασκευή) ο οποίος θα βελτιωθεί και θα ασφαλτοστρωθεί για να εξυπηρετεί τις ανάγκες κτηνοτρόφων και αγροτών της περιοχής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back