Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«… μικρή αναδρομή» του Β. Βαφειάδη στον «Τεχνοχώρο»

Εικόνα του άρθρου «… μικρή αναδρομή» του Β. Βαφειάδη στον «Τεχνοχώρο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/06/2022, 16:48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O Βασίλης Βαφειάδης επιστρέφει στα Γιάννενα και στην αίθουσα τέχνης «Τεχνοχώρος», μετά από πέντε χρόνια, με την τελευταία του έκθεση «… μικρή αναδρομή».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 16 Ιουνίου, στις 20:00. Η έκθεση θα φιλοξενείται στον «Τεχνοχώρο» (Zυγομάλλη 16) μέχρι τις 8 Ιουλίου.

Ο Βασίλης Βαφειάδης παρουσιάζει έργα που δημιουργήθηκαν την τελευταία τριετία και αποτελούν συνέχεια και εξέλιξη της ενότητας «Επί σκηνής».

Κατά βάση ανθρωποκεντρικά, παρουσιάζουν τις μορφές τους σε σκηνικούς χώρους και καταστάσεις που παραπέμπουν σε μια αφαιρετική αντιμετώπιση του χώρου, που τείνει να καθορίζει εμφατικά τον ρόλο της φιγούρας, η οποία σχεδόν πάντα πρωταγωνιστεί.

«Η ζωγραφική του Βασίλη Βαφειάδη, μετά από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα ακαδημαϊκής σπουδής και ρεαλιστικής απεικόνισης, πέρασε σταδιακά σε πιο αφαιρετικές καταστάσεις. Ο ίδιος ο καλλιτέχνης πιστεύει στην αναγκαιότητα της απομυθοποίησης και υπέρβασης της ευκολίας και ασφάλειας, που προσφέρει μια κατακτημένη γραφή, προτιμώντας την περιπέτεια της αναζήτησης αμεσότερων μορφών έκφρασης» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο Βασίλης Βαφειάδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1953 αλλά ζει και εργάζεται στις Σέρρες. Από το 1974 μέχρι το 1979 βρέθηκε στη  Θεσσαλονίκη για σπουδές, αναπτύσσοντας παράλληλα τις εικαστικές του αναζητήσεις μέσα από το πρώτο του εργαστήρι στην οδό Νικηφόρου Φωκά.

Το 1979 επιστρέφει στις Σέρρες, ενώ ήδη έχει συνεργασίες με γνωστές γκαλερί της Θεσσαλονίκης και αργότερα των Αθηνών. Το 1988 δημιουργεί στις Σέρρες τον εικαστικό χώρο «ΑΡΜΟΣ», όπου μέχρι σήμερα οργανώνονται πολλές σημαντικές εικαστικές εκδηλώσεις.

Διετέλεσε διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτιστικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης (ΔΕΠΚΑ) Σερρών, της Νομαρχιακής Επιχείρησης Πολιτισμού Σερρών (ΝΕΠΟΣ) και από το 2007 έως το 2010 διευθυντής Πολιτισμού-Τουρισμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σερρών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back