Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια μέρα κουκλοθέατρου στην Ανεξαρτησίας

Εικόνα του άρθρου Μια μέρα κουκλοθέατρου στην Ανεξαρτησίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/03/2018, 23:58
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε έναν μικρό… πλανήτη φτιαγμένο από σαπουνόφουσκες μετατράπηκε σήμερα το μεσημέρι η λαϊκή αγορά Αγίου Νικολάου στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων με δεκάδες παιδιά και γονείς να απολαμβάνουν ένα ιδιαίτερο θέαμα από την ομάδα La petite Marguerite. Η «μεταμόρφωση» αυτή ήρθε για άλλη μια φορά να υπογραμμίσει τη δυναμική που έχει αυτός ο σχεδόν ερημωμένος αυτός χώρος της λαϊκής αγοράς και ο οποίος μπορεί να γίνει ένας νέος χώρος για τη φιλοξενία διαφόρων δράσεων, από τη στιγμή μάλιστα που είναι στεγασμένος.

Οι σαπουνόφουσκες ήταν ένα από τα διάφορα δρώμενα του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας κουκλοθέατρου, που διοργανώνει μία από τις πιο δραστήριες ομάδες πολιτισμού στην πόλη των Ιωαννίνων, το Κουκλοθέατρο «Αντράλα».

Λίγη ώρα πριν, ομάδες παιδιών «ταξίδεψαν» πίσω στον χρόνο, και συγκεκριμένα στη δεκαετία του ’60. Το Antrala Puppet Theater και ο Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου «Τα Παλιά Γιάννινα», ο οποίος αναδεικνύεται σε ένα σημείο αναφοράς για την περιοχή, έστησαν ένα κυνήγι θησαυρού, με τα παιδιά να αναζητούν στοιχεία στην οδό Ανεξαρτησίας και τις παρόδους της. Μέσω του παιχνιδιού, είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τα παραδοσιακά επαγγέλματα και να δουν από κοντά όσους επιμένουν στη χειροποίητη εργασία.

Το Antralla Puppet Theater πραγματοποίησε επίσης το πρωί και μια παρέλαση κουκλοθέατρου (με έναν δράκο) και στους πεζόδρομους του εμπορικού κέντρου των Ιωαννίνων, έχοντας μαζί του και πανό κατά της εξόρυξης υδρογονανθράκων στην Ήπειρο.

Και βέβαια από το πρόγραμμα της ημέρας δεν θα μπορούσαν να λείψουν και οι παραστάσεις κουκλοθέατρου, οι οποίες θα συνεχιστούν και αύριο. Σύμφωνα με κάποιες αλλαγές που ανακοινώθηκαν, αύριο θα γίνουν τρεις παραστάσεις από θιάσους –και οι τρεις στο θέατρο «Έκφραση» (Αραβαντινού 14). Η πρώτη παράσταση «Ας πούμε όλοι μαζί παραμύθι από την αρχή» στις 16:00, η δεύτερη παράσταση «Ο μικρούλης ποντικός» στις 17:00 και η τρίτη παράσταση «Πινόκιο, ένα διαφορετικό αγόρι» στις 18:00.

\


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back