Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια επίσκεψη στην πόλη Dolny Kubin

Εικόνα του άρθρου Μια επίσκεψη στην πόλη Dolny Kubin
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2022, 15:41
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Εκτός από την Μπρατισλάβα της Σλοβακίας, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, στο πλαίσιο της δράσης «Διπλωματία Πόλεων», επισκέφθηκε και τη μικρή, ιστορική πόλη Dolny-Kubin.

Η επίσκεψη στην πόλη Dolny-Kubin έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο κ. Ελισάφ και οι συνεργάτες του συνάντησαν τον δήμαρχο της πόλης Γιαν Πρίλεποκ, με τη συζήτηση να περιστρέφεται σε συνεργασίες στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και στον τουρισμό. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, συζητήθηκε και η προοπτική αδελφοποίησής των δύο δήμων «με τη συναίνεση, φυσικά, και των δύο δημοτικών συμβουλίων» όπως αναφέρεται.

Ο κ. Ελισάφ ξεναγήθηκε στη βραβευμένη δημοτική πινακοθήκη και στο ιστορικό, εβραϊκό νεκροταφείο της πόλης. Το εβραϊκό νεκροταφείο του Dolny-Kubin έχει πρόσφατα αναστηλωθεί. Ταυτόχρονα και σταδιακά συντηρούνται και αποκαθίστανται όλες οι επιτύμβιες πλάκες του με τη συνδρομή της δημοτικής αρχής, της Εβραϊκής Κοινότητας της χώρας και πλήθος τοπικών εθελοντών.

Ο δήμαρχος συζήτησε και με τους τελειόφοιτους μαθητές του Pavla Orzagha Hviezdoslava Gymnasium ή «μπλε σχολείου» της πόλης, το οποίο βρίσκεται και σε μια διαρκή ανταλλαγή και επικοινωνία με το 3ο Λύκειο Ιωαννίνων μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την παραδοσιακή και συμβολική κίνηση του κ. Ελισάφ, ο οποίος, φέρνοντας νερό από την πόλη των Ιωαννίνων, πότισε τη λεμονιά έξω από το δημαρχείο του Dolny-Kubin. Ένα δέντρο που έχει ποτιστεί από πάνω από 360 σημαντικούς επισκέπτες της πόλης και συμβολίζει τη διεθνή αλληλεγγύη και ενσωμάτωση της πόλης στην ευρωπαϊκή οικογένεια πόλεων και εθνών.

 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back