Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H Σλοβακία, οι προσδοκίες για τον τουρισμό και ένα φεστιβάλ μπύρας

Εικόνα του άρθρου H Σλοβακία, οι προσδοκίες για τον τουρισμό και ένα φεστιβάλ μπύρας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2020, 18:48
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στα Γιάννενα βρέθηκε σήμερα η πρέσβης της Σλοβακίας στην Αθήνα Iveta Hricova, η οποία είχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη και τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ.

Ο κ. Καχριμάνης, σε ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για μια «εθιμοτυπική συνάντηση», στην οποία συζητήθηκε το ζήτημα του τουρισμού υπό τις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθούν.

Το Δημαρχείο Ιωαννίνων, από την άλλη, δίνει έναν πιο πανηγυρικό χαρακτήρα στη συνάντηση που είχε ο δήμαρχος με την πρέσβη της Σλοβακίας, κάνοντας λόγο για «μια νέα εποχή στη συνεργασία των Ιωαννίνων και πόλεων της Σλοβακίας». Εκ των πραγμάτων τα περί τουρισμού επικράτησαν στη συζήτηση, με το δεδομένο ότι και ο Δήμος Ιωαννιτών δίνει έμφαση στον οδικό τουρισμό.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η Σλοβακία περιλαμβάνεται στη λίστα με τις πιο ασφαλείς χώρες όσον αφορά στον κοροναϊό, ενώ τα Γιάννενα «αποτελούν την περιοχή της Ελλάδας με τα λιγότερα κρούσματα, με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας». Υπενθυμίζεται δε ότι πρόσφατα η Σλοβακία επέτρεψε τα ελεύθερα ταξίδια από και προς 16 ακόμα ευρωπαϊκές χώρες -μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο κ. Ελισάφ, σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι υπάρχουν πολλοί Γιαννιώτες που σπουδάζουν στη Σλοβακία, χαρακτηρίζοντας τους «πρεσβευτές της πόλης μας», ενώ εκτίμησε ότι τα Γιάννενα έχουν πολλά κενά με τη Σλοβακία (το σπήλαιο πάγου Dobšinská, το Κάστρο της Μπρατισλάβα κ.λπ.). «Θεωρώ ότι η παρουσία επίτιμου προξένου της Σλοβακίας στα Ιωάννινα, θα αποτελέσει ‘κλειδί’ για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μας» τόνισε.

Κατά τα άλλα, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι το Πνευματικό Κέντρο, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Σλοβακίας, θα ετοιμάσουν για τον χειμώνα του 20121 ένα αφιέρωμα στον σλοβάκικο κινηματογράφο. Πριν έρθει το 2021, όμως, η πρέσβης της Σλοβακίας έκανε γνωστή τη διοργάνωση φεστιβάλ μπύρας στα Γιάννενα, πιθανότατα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back