Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια «δημοσκόπηση» για την Περιφέρεια Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Μια «δημοσκόπηση» για την Περιφέρεια Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/05/2022, 11:45
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

O ενημερωτικός, ειδικά για αυτοδιοικητικά θέματα, ιστότοπος aftodioikisi.gr έκανε μια δημοσκοπική έρευνα με την εξής ερευνητική ταυτότητα:

Συλλογή στοιχείων διαδικτυακά με σύστημα CAWI από 4/4/2022 έως 12/5/2022
Δείγμα  614 ατόμων, αντιπροσωπευτικό ως προς το φύλο την ηλικία και τη  περιφερειακή ενότητα. Το δείγμα είναι σταθμισμένο με τα αποτελέσματα των  βουλευτικών εκλογών του 2019 στην Ήπειρο. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται  στρογγυλοποιημένα στη μονάδα


Φυσικά, το site δεν είναι πιστοποιημένη εταιρία δημοσκοπικών ερευνών οπότε, τα αποτελέσματα αναπαράγονται με πάσα επιφύλαξη, όπως ανακοινώθηκαν από το site με σχετικό δελτίο Τύπου.

Επιγραμματικά, οι περισσότεροι-ες δηλώνουν «μη ικανοποιημένοι» από το έργο της νυν δημοτικής αρχής, αλλά σε μια απάντηση που είναι ομαδοποιημένη και όχι με αναφορά σε κάθε Δήμο ξεχωριστά.

Το 62% των ερωτηθέντων-εισών θέλει να εκλεγεί «άλλος δήμαρχος» στις επόμενες εκλογές.

Ονομαστική και συγκεκριμένη είναι η ερώτηση σχετικά με την Περιφέρεια Ηπείρου, σχετικά με την ικανοποίηση από το έργο της περιφερειακής αρχής Καχριμάνη: το 44% δηλώνει «καθόλου» και το 20% «λίγο», ενώ ένα 33% δηλώνει «αρκετά» ή «πολύ».

Επίσης, το aftodioikisi.gr αποπειράται μια έρευνα προτίμησης για επόμενο περιφερειάρχη Ηπείρου, όπου ο κ. Καχριμάνης… προηγείται, παρότι οι περισσότεροι-ες δήλωσαν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι…

Αναλυτικά:

  • Καχριμάνης 30%
  • Ριζόπουλος 25%
  • Μπέζας 8%
  • Καλογιάννης 7%
  • Γεροβασίλη 6%
  • Γάτσιος  6%
  • Ζάψας 6%
  • Αμυράς 2%
  • Άλλος 8%
  • Δεν απαντώ 2%

Η «δημοσκόπηση» περιλαμβάνει και ερώτηση για την ικανοποίηση από το κυβερνητικό έργο: το 49% δηλώνει «καθόλου ικανοποιημένο» και το 22% «λίγο», ενώ 28% δηλώνει «αρκετά» ή «πολύ».

Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα, ως σοβαρότερα εντοπίζονται το οδικό δίκτυο (61%), η καθαριότητα -σκουπίδια (53%), το κυκλοφοριακό -χώροι στάθμευσης (38%).

Το οδικό δίκτυο είναι το πρώτο πρόβλημα στο δήμο Πρέβεζας και στους άλλους δήμους της περιοχής με 72 και 66% αντίστοιχα, η καθαριότητα στους δήμους Ιωαννιτών (67%), Αρταίων και Ηγουμενίτσας (51%) και το κυκλοφοριακό -χώροι στάθμευσης, επίσης στους δήμους Αρταίων (54%) και Ιωαννιτών (44%).

Στα γενικότερα θέματα, η ακρίβεια θεωρείται μαζικά το σοβαρότερο πρόβλημα με 86% και ακολουθούν η ανεργία (32%) και η αδυναμία πληρωμής λογαριασμών (31%) και χρεών και δανείων (21%).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back