Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων: Μητροπολιτικό κέντρο τέχνης και όχι δημαρχείο η Δομπόλη

Εικόνα του άρθρου ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων: Μητροπολιτικό κέντρο τέχνης και όχι δημαρχείο η Δομπόλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/08/2022, 12:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ΜέΡΑ25 Ιωαννίνων προτείνει, το κτίριο του παλιού πανεπιστημίου στη Δομπόλη να γίνει «Μητροπολιτικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού για τα Δυτικά Βαλκάνια όπως ζητούν οι πολίτες και όχι διοικητήριο/δημαρχείο όπως αποφάσισε αυταρχικά και αντιδημοκρατικά η δημοτική αρχή».

Το κόμμα τονίζει ότι το κτίριο «ταυτίζεται με την σύγχρονη ιστορία της πόλης, ως διπλό σύμβολο πνευματικότητας και μνήμης αγώνων για την υπεράσπιση της δημοκρατίας και της ελευθερίας» και ότι «η επιδιωκόμενη μετατροπή του, με προειλημμένες αποφάσεις και αυταρχικές μεθόδους χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες, δεν τιμά τον δήμαρχο κ. Μωυσή Ελισάφ, που υπήρξε πανεπιστημιακός δάσκαλος».

Επιπλέον, το κόμμα θεωρεί ότι «από τα άμεσα καθημερινά έσοδα (εισιτήρια/πωλητήριο/café) και τα διάφορα έμμεσα έσοδα που θα προκύψουν, αλλά και από την συμβολή του στην ανάταση της ευρύτερης οικονομίας της πόλεως, θα συμβάλλει καταλυτικά στην πολύπλευρη ανάπτυξη του τόπου».

Σημειώνει ότι το κτίριο μπορεί να ανακατασκευαστεί με υψηλή χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα και να «αποτελέσει πρότυπο μιμήσεως» και θεωρεί ότι «μελέτη-κατασκευή για την ανακατασκευή, κινδυνεύει να μην προβλέπει καμία από τις παραπάνω τεχνικές καινοτομίες και να καταστρέψει το κτίριο, όπως συχνά συμβαίνει στα δημόσια κτίρια που έτσι ευτελίζονται».

Θεωρεί τα επιχειρήματα που προβάλλει «ακατάρριπτα» και ότι το μόνο που μπορεί να αντιπαραθέσει ο δήμαρχος είναι «μόνο τη μονομανία της ισχύος, που δημιουργεί δίκαιο!».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back