ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το μεγάλο επίδικο της ΔΕΥΑΙ

Εικόνα του άρθρου Το μεγάλο επίδικο της ΔΕΥΑΙ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/07/2019, 21:56
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το επίδικο της ΔΕΥΑΙ φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από τις αλληλοαιτιάσεις των δύο παρατάξεων, του σημερινού και του εκλεγμένου δημάρχου και η διάσταση που έχει πάρει, φανερώνει ότι γενικώς όλοι κάτι περιμένουν: Από μια διακεκριμένη θέση, μέχρι κάποια εξέλιξη για έργο…

Η παράταξη του εκλεγμένου δημάρχου Μωυσή Ελισάφ, ο οποίος παρεμπιπτόντως έχει ήδη γραφείο στο δημαρχείο, καταγγέλλει με… σαιξπηρικό τρόπο, ότι «κάτι σάπιο συμβαίνει στο βασίλειο της ΔΕΥΑΙ».

Η καταγγελία αυτή τη φορά, μετά την αλληλουχία ανακοινώσεων που ουσιαστικά έχουν να κάνουν με τη βούληση να μην αποφασιστεί τίποτε καίριο για τη ΔΕΥΑΙ κατά την παρούσα δημοτική θητεία, αλλά να παραπεμφθούν στον Σεπτέμβριο, οπότε και αναλαμβάνει η νέα δημοτική αρχή, έχει να κάνει με τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.

Όπως αναφέρει η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή», η απόφαση για ανασυγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΙ έχει ληφθεί από τις 30 Ιανουαρίου στο δημοτικό συμβούλιο, αναρτήθηκε στις 4 Ιουλίου και «σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία έπρεπε να αναρτηθεί αμελλητί με μέριμνα του οργάνου που την εξέδωσε».

Σημειωτέον ότι η διοίκηση δεν συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη και ορίζει νέα συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα.

Σύμφωνα με την παράταξη του κ. Ελισάφ, «το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ενώ γνώριζαν τόσους μήνες την εκδοθείσα απόφαση περί ανασυγκρότησης του ΔΣ της ΔΕΥΑΙ, συνέχιζαν να συνεδριάζουν με την παλαιά σύνθεση του ΔΣ και να λαμβάνουν αποφάσεις δεσμευτικές για τη ΔΕΥΑΙ και τους δημότες, χωρίς να προβούν άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάρτηση της απόφασης στο διαδίκτυο, παρότι από το νόμο είχαν τη σχετική υποχρέωση».

Τέλος, η παράταξη αναφέρει ότι «με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δημοτικού Συμβουλίου θα υπάρξει επανεξέταση όλων των αποφάσεων της ΔΕΥΑΙ».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back