ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«… με τις πλέον ιδανικές συνθήκες για τα σχολεία»

Εικόνα του άρθρου «… με τις πλέον ιδανικές συνθήκες για τα σχολεία»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/09/2022, 22:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Φτάσαμε στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με τις πλέον ιδανικές συνθήκες για τα ελληνικά σχολεία, δεδομένων των οικονομιών συγκυριών που δημιούργησαν οι αλλεπάλληλες κρίσεις»: Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Μαρία Κεφάλα σε μήνυμά της με την ευκαιρία έναρξης της σχολικής χρονιάς

«Στο σύγχρονο ελληνικό δημόσιο σχολείο οι μαθητές μπορούν ξανά να ονειρεύονται, να χτίσουν σε γερά θεμέλια και με τα καλύτερα υλικά, με σύγχρονες διδακτικές πρακτικές και κυρίως έμψυχο δυναμικό με ικανότητες και γνώση» επισημαίνει και κάνει αναφορά σε «σημαντικές καινοτομίες και μεταρρυθμίσεις», όπως η χρονική επέκταση του ολοήμερου σχολείου.

«Είμαστε και θα παραμείνουμε με συνέπεια δίπλα σας, καθώς η ενίσχυση της δημόσιας παιδείας αποτελεί διαρκή στόχο και σκοπό για την κυβέρνησή μας» επισημαίνει απευθυνόμενη στην εκπαιδευτική κοινότητα.

ΣΧΟΛΙΑ
ποιες είναι ακριβώς...
οι σπουδές και ο πρότερος βίος της κυρίας; Σαν να προέκυψε τώρα τελευταία, μητσοτακικότερη του Τακμήτσου! Το ξέρει η κα Τζούφη; Η κα Κεραμέως;
Επέκταση ολοήμερου!.
Γνωρίζει η κυρία, ότι το μοντέλο του διευρυμένου (ωραρίου) ολοήμερου, εφαρμόστηκε και στην 4ετία 2000-2004, ΜΕ ΠΑΤΑΓΩΔΗ ΑΠΟΤΥΧΙΑ; ΟΤΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΤΟΤΕ, ΣΕ ΠΑΙΔΟΦΥΛΑΚΤΗΡΙΑ; με κακιστο σχολικό πρόγραμμα; "πάρτε μια μπάλα και παίξτε στην αυλή!" Ότι οι ίδιοι οι γονείς (τότε) πήραν τα παιδιά τους από τα παιδοφυλακτήρια αυτά, λόγω των κακών συνθηκών; έλλειψη εξειδικευμένιυ παιδαγωγικού-σχολικού προγράμματος, έλλειψη υποδομών (π.χ. χώρους ανάπαυσς των μικρών παιδιών_. Οι ίδιοι οι γονείς πήραν πίσω τα παιδιά τους από τα παιδοφυλακτηρια, λόγω αυτών των ελλείψεων; Όσοι βέβαια είχαν χρήματα, προσέλαβαν φοιτήτριες για τα μαθήματα και τη φύλαξη στο σπίτι! Ας μας αναφέρει εδώ η κυρία Κεφάλα, ποιες υποδομές φτιάχτηκαν στα σχολεία, ώστε να επανέλθει στην ενέργεια ο θεσμός του διευρυμένου ωραρίου-ολοήμερου! Ξέρετε κυρία Κεφάλα, κι εσείς κάποια στιγμή, αν σας "χτυπήσουν" τα παπούτσια, θα βρείτε χώρο κι ευκαιρία, να τα βγάλετε τα παπούτσια σας. Σκεφτείτε τα μικρά παιδιά, που έρχονται στο σχολείο στος 7 παρά το πρωί... και θα κάθονται σε αυτό ως τις 6 το βράδυ... 11 ώρες με φορεμένα τα παπούτσια, π.ως θα αντέξουν; Καίγονται τα πόδια των παιδιοών, κυρία. Καίγονται οι ψυχές τους! Επομένως; Εντυπωσιασμοί, κατασκευή μαγικών λεκτικών εικόνων! ΜΙΑ ΑΠΌ ΤΑ ΊΔΙΑ! NEXT?
Επέκταση ολοήμερου!.
Το να ρωτηθούν βέβαια οι ειδικοί περιβαλλοντολόγοι επιστήμονες (μελέτης συμπεριφοράς κτιρίων) και να απαντήσυν για τον κάματο του σχολικού κτιρίου (γενικά κάθε μεγάλου κτιρίου όπου στο πρωινό ωράριο εισέρχονται πολλοί άνθρωποι), είναι περιττή πολυτέλεια! Κυρία Βουλευτής, τα γνωρίζετε αυτά; Ότι τα κτίρια χρειάζονται κι αυτά ανάπαυση; Τουλάχιστον 16 ώρες την ημέρα! Τόσο κάνει να ηρεμήσει η κινητική κατάσταση του σκελετού του κτιρίου, από την πρωινή φασαρία!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back