Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Με ρεπερτόριο… περιφερειάρχη ο πρωθυπουργός

Εικόνα του άρθρου Με ρεπερτόριο… περιφερειάρχη ο πρωθυπουργός
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/11/2021, 00:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Έναν… πόντο πήρε ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Με μια επίσκεψη που εξελίχθηκε σε μαζικότατη, με υπουργούς, βουλευτές, στελέχη κ.λπ, ο πρωθυπουργός έδωσε σαφή πολιτικό χαρακτήρα, χωρίς να πει κάτι πραγματικά νέο, σε ό,τι αφορά τις παρεμβάσεις και τα έργα στην Ήπειρο.

Η «πολυκοσμία» εξηγείται και από το προσυνέδριο της ΝΔ που γίνεται στα   Ιωάννινα, επιτελώντας άλλη μια πολιτική σήμανση για το κόμμα.

Ο «πόντος» στον περιφερειάρχη ήρθε βασικά από τον τρόπο με τον οποίο ο πρωθυπουργός επανέλαβε σχεδόν ό,τι έχει πει το τελευταίο διάστημα ο περιφερειάρχης για μια σειρά θέματα, χωρίς ρητές εξαγγελίες, πλην του δρόμου Ιωάννινα-Κακαβιά.

«Ένα πάρκο υψηλής τεχνολογίας και έρευνας είναι ένα εφαρμόσιμο σχέδιο» είπε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «όπως και εφαρμόσιμο είναι αυτό που έχει πει ο υπουργός Ψηφιακής  Διακυβέρνησης, για το data center. Γίνονται πολλές επενδύσεις σε αυτούς τους χώρους αποθήκευσης δεδομένων». Αυτό συνιστά και μια μικρή «μετατόπιση» από την προηγούμενη δήλωσή του και πάλι από τα Ιωάννινα, ότι δηλαδή το βασικότερο σε αυτή την υπόθεση, είναι οι άνθρωποι και όχι απλά οι υποδομές. 

Τόνισε βέβαια και πάλι ότι υπάρχουν επιστήμονες που θέλουν να επιστρέψουν στον τόπο τους και αυτό δημιουργεί πεδίο για τις εταιρίες που θέλουν να επενδύσουν εδώ: «Τα Γιάννενα μπαίνουν στον χάρτη της υψηλής τεχνολογίας δυναμικά και οι συνέργειες με το Πανεπιστήμιο και η πολύ σημαντική κοινότητα διασποράς που δραστηριοποιείται στην τεχνολογία και θα ήθελε να επιστρέψει στον τόπο της, είναι αυτό που ενθαρρύνουν εταιρίες να επενδύουν στα Γιάννενα», τόνισε.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε με… ρεπερτόριο περιφερειάρχη, κάνοντας αναφορά στην προστασία προϊόντων ΠΟΠ και στην στήριξη των κτηνοτροφικών υποδομών, μίλησε για τα «Ζαγόρια» (sic) και την ένταξη της περιοχής στον κατάλογο της UNESCO, ενώ αντίστοιχες εξαγγελίες κάνανε και οι συνοδοί υπουργοί. Αναφέρθηκε ακόμα και στις σταυλικές εγκαταστάσεις και την ορεινή κτηνοτροφία, με αρκετά γενικό τρόπο. 

Επίσης, μίλησε για τον τουρισμό λέγοντας ότι χάρηκε όταν διάβασε ένα αφιέρωμα στον ορεινό περιπατητικό τουρισμό της Ηπείρου, στους «Financial Times».

Πρόσθεσε ότι «ακριβώς αυτές είναι οι προβολές, οι δράσεις, τα δημοσιεύματα που χρειαζόμαστε για να γνωρίσουν οι επισκέπτες από όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου τις ομορφιές της Ηπείρου κι όχι μόνο το καλοκαίρι». Βέβαια, έκανε αυτή τη δήλωση από τα Ιωάννινα, τα οποία έχουν τη βασική τουριστική τους κίνηση άλλες εποχές...


ΣΧΟΛΙΑ
Ζαχαριάδης κωνσταντινος
Κτηνοτροφία ναι από ποιους Τους γέροντος ....είδε κανείς τσέλιγκα με γιδοπρόβατα και ασκέρι από παιδιά που να μπορούν να γεμίσουν ένα σχολείο στα Ζαγόρια των 60 χωριών δυτικά και ανατολικά..λεγόμενα των κυριων
Κώστας
Μετάφραση;
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3