Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

… με αίτημα κι άλλες σχολές για παραδοσιακές τέχνες

Εικόνα του άρθρου … με αίτημα κι άλλες σχολές για παραδοσιακές τέχνες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/10/2022, 23:37
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

O υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης, δεν επισκέφθηκε μόνο τον δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, αλλά και τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη.

Από τη συζήτηση δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι παραδοσιακές τέχνες, με αφορμή και την έναρξη λειτουργίας της Δημόσιας Επαγγελματικής Σχολής Κατάρτισης με αντικείμενο την υφαντουργία στο Μέτσοβο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, ο κ. Καχριμάνης ζήτησε και την ίδρυση κι άλλων σχολών, όπως για την αργυροχρυσοχοΐα αλλά και για την τέχνη της πέτρας στα Πράμαντα. «Ανάμεσα στα άλλα έθεσε στον υφυπουργό και το αίτημα σύναψης προγραμματικής σύμβασης για τη συντήρηση του Μέκειου Οικοτροφείου, ως και τη στήριξη της Ριζαρείου Σχολής» αναφέρεται. Ο κ. Καχριμάνης δεν διευκρινίζει πώς εννοεί τη στήριξη της Ριζαρείου. Για την υπόθεση της Ριζαρείου Χειροτεχνικής Σχολής υπήρξε παρέμβαση-τροπολογία από τη βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη και τον βουλευτή Νίκο Φίλο (ως τομεάρχες Παιδείας) στη Βουλή για να γίνει Επαγγελματική Σχολή Κατάρτισης ή ΙΕΚ, χωρίς να υπάρξει θετική ανταπόκριση από το υπουργείο Παιδείας.

Τι είπε ο υφυπουργός; Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ότι «θα υπάρξει συνεργασία πρώτα για τα επαγγέλματα για τα οποία υπάρχει ήδη σχεδιασμός (υφαντουργία- ξυλογλυπτική) και στη συνέχεια το σχέδιο θα εμπλουτιστεί και με άλλα ηπειρωτικά παραδοσιακά επαγγέλματα, όπως η αργυροχρυσοχοϊα και η πέτρα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back