ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ας μας πει γιατί καθυστερεί η παράδοση του έργου»

Εικόνα του άρθρου «Ας μας πει γιατί καθυστερεί η παράδοση του έργου»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/02/2021, 13:32
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη δική της απάντηση στα όσα είπε χτες για τη διαχείριση των απορριμμάτων ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης δίνει η περιφερειακή παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Γιώργο Πρέντζα.

Ο κ. Καχριμάνης, σχολιάζοντας την ακύρωση της μελέτης του ΦοΔΣΑ για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (Σ.Μ.Α.) από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, επέρριψε τις ευθύνες σε «όσους δεν έχουν δουλέψει σε βάθος το θέμα».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καλεί τον περιφερειάρχη να αφήσει τον καθένα «να αποφασίσει σε πόσο ‘βάθος έχει δουλέψει το θέμα’» και καλύτερα να «εντοπίσει μέσα στο κτίριο της Περιφέρειας ουσιώδη έγγραφα, όπως π.χ. τα πρακτικά της επιτροπής παρακολούθησης, για το έργο της δημιουργίας των Σ.Μ.Α.» όπως και «να κάνει τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα». Η παράταξη έχει ζητήσει εδώ και καιρό τόσο διάφορα έγγραφα όσο και συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

«Μέχρι τότε ο κ. περιφερειάρχης οφείλει να απαντήσει γιατί καθυστερεί η παράδοση του έργου, ποια μέτρα έχει πάρει και φυσικά ποιος κερδίζει από αυτές τις καθυστερήσεις της Περιφέρειας με τις συνεχόμενες απευθείας αναθέσεις για τη μεταφορά του υπολείμματος από τη ΜΕΑ στους ΧΥΤΥ» σημειώνει με νόημα η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Και συνεχίζει: «Η περιφερειακή αρχή, το μοναδικό πρόβλημα που έχει λύσει στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ήπειρο, είναι η απρόσκοπτη κερδοφορία της ΤΕΡΝΑ. Γι αυτό, χωρίς μία ώρα καθυστέρηση, παίρνει κάθε χρόνο 5 εκ. ευρώ από τα ανταποδοτικά των Δήμων και τα καταθέτει στην ΤΕΡΝΑ για τη λειτουργία του ΣΔΙΤ της ΜΕΑ. Προφανώς με αυτό το κριτήριο αγωνιά να λύσει και το θέμα των ΣΜΑ, και μπροστά σε αυτή την αγωνία δεν διστάζει να εκβιάζει καθυστερώντας την παράδοση του έργου και επιβαρύνοντας το ΦοΔΣΑ, τους Δήμους και τελικά τα λαϊκά στρώματα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back