ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μ. Τζούφη: Συνάντηση με τη νέα πρύτανη

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: Συνάντηση με τη νέα πρύτανη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/02/2023, 18:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Συνάντηση με τη νέα πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Άννα Μπατιστάτου είχε η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ευχόμενη καλή επιτυχία στο έργο της. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η κα Τζούφη εξέφρασε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο νέο θεσμικό πλαίσιο της κυβέρνησης για τα ΑΕΙ, όπως και στην υλοποίηση του «νόμου Κεραμέως» για την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Όπως τονίζει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κύριο θέμα της συνάντησης ήταν η έλλειψη προσωπικού και χρηματοδότησης, ενώ ειδική αναφορά έγινε στις ανεπάρκειες που αντιμετωπίζει η φοιτητική μέριμνα (σίτιση, στέγαση, μεταφορά). Επιπλέον, τονίστηκε η ανάγκη να συνεχίσει η λειτουργία των δωρεάν μεταπτυχιακών παρά την προσπάθεια επιβολής διδάκτρων από το υπουργείο Παιδείας.

Επίσης, η κα Τζούφη συναντήθηκε με την αναπληρώτρια κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας Ναυσικά Ζιάβρα, και συζήτησε μαζί της την «ανάγκη για επιτακτική στελέχωση των τμημάτων Ιατρικής, ΒΕΤ, Νοσηλευτικής και Λογοθεραπείας με καθηγητές, επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό», καθώς και το κτιριακό πρόβλημα την ανανέωση του εργαστηριακού εξοπλισμού κ.α.

Τέλος, συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ιατρικής Σπύρο Κονιτσιώτη και τη γραμματέα Μαρία Καπιτοπούλου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα, «όπως και για στρεβλώσεις που έχουν προκύψει από το νέο νόμο-πλαίσιο της ΝΔ, τις οποίες αρνείται να διορθώσει το Υπουργείο Παιδείας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back