ΓΙΑΝΝΕΝΑ

M. Τζούφη: «Κανονικότητα» με απολύσεις

Εικόνα του άρθρου M. Τζούφη: «Κανονικότητα» με απολύσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/05/2020, 19:31
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη, σε ανακοίνωσή της για την απόλυση 17 εργαζομένων στην καθαριότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η πράξη αυτή «σκιαγραφεί το κυβερνητικό αφήγημα της ‘επιστροφής στην κανονικότητα’. Μια ‘κανονικότητα’ που περιλαμβάνει εργασιακή ανασφάλεια, ελαστικές σχέσεις εργασίας, μειώσεις μισθών και απολύσεις».

Η βουλευτής συμπληρώνει ότι «τώρα που ‘η μπόρα της πανδημίας έχει κοπάσει’, τα κυβερνητικά χειροκροτήματα για το προσωπικό των νοσοκομείων έπαψαν και τα σχέδια ιδιωτικοποίησης πτυχών του Εθνικού Συστήματος Υγείας αναθερμαίνονται -μεταξύ των οποίων και η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας των νοσοκομείων».

Καταλήγει, καλώντας την κυβέρνηση να προστατεύσει τις θέσεις όλων των εργαζομένων και το Υπουργείο Υγείας «να μεριμνήσει άμεσα για τους 17 εργαζόμενους και εργαζόμενες στην καθαριότητα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων».

Για την απόλυση των 17 εργαζόμενων έγινε στάση εργασίας και συγκέντρωση στο νοσοκομείο, ενώ η διοίκηση, καθώς και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έχουν καταγγείλει την «επιλεκτική» στελέχωσή του, σε σχέση με άλλα νοσοκομεία με «αρεστές» στην κυβέρνηση διοικήσεις. Σημειωτέον ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεχθεί κριτική από συνδικαλιστικούς φορείς για την πολιτική που ακολούθησε, ως κυβέρνηση, στο θέμα των συμβάσεων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back