Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μ. Τζούφη: «Ισότιμη μεταχείριση των συμβασιούχων»

Εικόνα του άρθρου Μ. Τζούφη: «Ισότιμη μεταχείριση των συμβασιούχων»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2023, 22:40
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Για άνιση μεταχείριση του έκτακτου επικουρικού προσωπικού των Κέντρων Κοινωνικής Πρόνοιας (ΚΠΠ) κάνει λόγο η Μερόπη Τζούφη, ζητώντας από τον υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη να παρατείνει τις συμβάσεις για ένα έτος.

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, την οποία συνυπογράφουν η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και η Θεανώ Φωτίου, τονίζει πως το έκτακτο επικουρικό προσωπικό που προσλήφθηκε για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της πανδημίας στα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας, έλαβε παράταση των συμβάσεων για πέντε μήνες. Αντίθετα, το έκτακτο προσωπικό των νοσοκομείων έλαβε παράταση για ένα έτος. Επιπλέον, οι υγειονομικοί του υπουργείου Υγείας μοριοδοτήθηκαν στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ, ενώ οι υγειονομικοί του υπουργείου Εργασίας δεν έλαβαν καμία μοριοδότηση.

Όπως αναφέρει η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το έκτακτο προσωπικό -τόσο του υπουργείου Υγείας όσο και του υπουργείου Εργασίας- προσελήφθη για την κάλυψη των ίδιων αναγκών και άρα η κυβέρνηση οφείλει να τους μεταχειριστεί ισότιμα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3