Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Τι θα κάνετε για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι;»

Εικόνα του άρθρου «Τι θα κάνετε για να μην απολυθούν οι συμβασιούχοι;»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/07/2021, 23:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο βουλευτές του ΚΚΕ, οι Νίκος Παπαναστάσης και Νίκος Καραθανασόπουλος κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις προσωπικού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Επισυνάπτουν τον οργανισμό του νοσοκομείου και το σχέδιο τροποποίησης, καθώς και το υπόμνημα των συμβασιούχων του νοσοκομείου.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι στον οργανισμό του 2012 υπάρχουν 350 οργανικές θέσεις, ενώ οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί από το 2019, ήδη.

Αναφέρονται επίσης στους συμβασιούχους που προσλήφθηκαν, αφήνοντας αιχμές τόσο για την κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τονίζουν ότι αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο νοσοκομείο 630 συμβασιούχοι ΙΔΟΧ σε όλες τις υπηρεσίες, κλάδους και ειδικότητες, χωρίς να περιλαμβάνονται οι 203 ειδικευόμενοι ιατροί.

«Οι συμβασιούχοι αποτελούν ποσοστό 30% του συνόλου των υπαλλήλων του ΠΓΝΙ» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Μεταξύ άλλων, ξεκαθαρίζουν ότι οι απολύσεις τους θα δημιουργήσουν πολύ σοβαρό πρόβλημα στη λειτουργία του ΠΓΝΙ, «στην κάλυψη των αναγκών για υπηρεσίες υγείας μίας πολύ μεγάλης περιοχής, καθώς το 50% των ασθενών διαχρονικά προέρχεται από την ευρύτερη περιοχή της ΒΔ Ελλάδας».

Ερωτούν τον υπουργό Υγείας αν θα λάβει μέτρα ώστε να μην απολυθεί κανένας συμβασιούχος, να ανακληθεί η απόφαση του ΔΣ του ΠΓΝΙ για επαναφορά ιδιωτικού συνεργείου καθαριότητας, να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι με μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου, να προκηρυχθούν νέες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα επιπλέον κενά μετά και την μονιμοποίηση των 630 συμβασιούχων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back