Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Λυρική Παμβώτιδα» στις 31 Αυγούστου

Εικόνα του άρθρου «Λυρική Παμβώτιδα» στις 31 Αυγούστου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/08/2019, 23:56
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Εταιρία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου συμπληρώνει εφέτος 20 χρόνια δράσης. Φέτος, διοργανώνει και πάλι την «Λυρική Παμβώτιδα», το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 19.30, στο Μουσείο Αλή Πασά και Eπαναστατικής περιόδου. 

Η εκδήλωση περιλαμβάνει διενέργεια πανελλήνιου ποιητικού διαγωνισμού, βράβευση των έξι καλύτερων ποιημάτων, με απόφαση ειδικής επιτροπής, και απόδοση τιμής σε μία ή δύο προσωπικότητες της Ηπείρου, που έχουν διακριθεί για την πλούσια και επωφελή προσφορά στον τομέα της δραστηριότητάς τους. Φέτος, η εταιρία θα τιμήσει τον καθηγητή Χαράλαμπο Μουτσόπουλο για το έργο του, επιστημονικό, ακαδημαϊκό, συγγραφικό και ιδιαίτερα «για την ανάδειξη, με το τρίτομο έργο του, του πλούσιου – και άγνωστου στους πολλούς έργου του αυτοδίδακτου λόγιου, Αδαμάντιου Λάππα – του Μπαμπά Λάππα – από το Νησί στον τομέα της ποίησης».

Επίσης, θα τιμήσει το φετινό οικοδεσπότη της, Φώτη Ραπακούση « δημιουργό του Μουσείου ‘Επαναστατικής περιόδου και Αλή Πασά’, με το οποίο διασώζεται ένα αξιόλογο κομμάτι του λαϊκού μας πολιτισμού, το δε Νησί Ιωαννίνων, έχει καταστεί, και εξαιτίας του μουσείου, πόλος τουριστικής έλξης Ελλήνων και ξένων επισκεπτών».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back