Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η «Λυρική Παμβώτιδα» και η Μεσόγειος

Εικόνα του άρθρου Η «Λυρική Παμβώτιδα» και η Μεσόγειος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/08/2016, 15:16
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Δέκα χρόνια κλείνει φέτος ο θεσμός της «Λυρικής Παμβώτιδας» που διοργανώνει κάθε χρόνο η Εταιρεία Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου. Η «Λυρική Παμβώτιδα» είναι ένας πανελλήνιος διαγωνισμός ποίησης, με την Εταιρεία να βραβεύει όσους διακρίνονται σε μια ειδική εκδήλωση στο Νησί. Ο φετινός διαγωνισμός είχε τίτλο «Μεσόγειος: Από την αχλύ της προϊστορίας έως σήμερα».

Στις 27 Αυγούστου, λοιπόν, στις 19;00, στη θέση «Σεράι» στο Νησί, θα γίνει η απονομή των βραβείων. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, το α’ βραβείο θα δοθεί στην Παναγιώτα Κολλέρη για το ποίημά της «Στην αχλύ της θάλασσας», το β’ βραβείο στον Σταμάτη Πορτελάνο για το ποίημά του «Μεσογείου Ναυαγος» και το γ’ βραβείο στον Γιώργο Μπακόλα για το ποίημά του «Στο πέρασμα».

Επίσης, θα δοθούν τρεις έπαινοι. Ο πρώτος στον Αντώνη Ευθυμίου για το ποίημά του «Mare Nostrum», ο δεύτερος στον Αντώνη Μπασούκα για το ποίημα «Ζωσμένη θάλασσα» και ο τρίτος στη Μαίρη Μοσχονά για το ποίημά της «Μεσόγειος τ’ όνομά σου».

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τον καθηγητή της Φιλοσοφικής Σχολής Ιωαννίνων Απόστολο Μπενάτση (πρόεδρος της επιτροπής), από την αρχιτέκτονα-ποιήτρια Μαργαρίτα Φρονιμάδη και τον εκπαιδευτικό-ποιητή Αναστάσιο Κανάτση.  


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back