ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Λευκό λόγω… Σόρος

Εικόνα του άρθρου Λευκό λόγω… Σόρος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/07/2021, 17:26
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών με ανακοίνωσή του εγκαλεί το δημοτικό σύμβουλο της παράταξης «Ιωάννινα 2023» και «εκπροσώπους της παράταξης» γενικότερα, γιατί στην Οικονομική Επιτροπή που συζήτησε την έγκριση του ισολογισμού και του απολογισμού του ΟΚΠΑΠΑ, ψήφισε λευκό, επειδή όπως είπε «υπάρχει χρηματοδότηση από το Ίδρυμα Σόρος». Το θέμα είναι αρκετά παλιό και γενικά, το συγκεκριμένο ίδρυμα «πρωταγωνιστεί» είτε σε επιχειρηματολογημένες κριτικές, είτε σε δημοφιλή σενάρια συνωμοσίας...

Η δημοτική αρχή κατηγορεί την παράταξη ότι εκπρόσωποί της, για πολλοστή φορά, «επιχειρούν να καλλιεργήσουν και να δημιουργήσουν εντυπώσεις για τις δωρεές που εξασφαλίζει ο Δήμος με μοναδικό σκοπό να ενισχύσει τις κοινωνικές του δράσεις» και υπερασπίζεται τη διαφάνεια με την οποία γίνονται οι δωρεές.

Καλεί την παράταξη «Ιωάννινα 2023» να πάρει δημόσια θέση και να εξηγήσει γιατί αρνείται τις δωρεές.

Ο Δήμος μάλιστα καλεί την παράταξη να αναφέρει «τι ακριβώς έχει να προσάψει στο συγκεκριμένο ίδρυμα και με ποια στοιχεία», με μια κάπως άστοχη διατύπωση, μιας και δεν εγκαλείται ο ίδιος. Η παράταξη παλιότερα, έχει τοποθετηθεί για τις επιφυλάξεις της.

Τέλος, σημειώνει ότι «θα συνεχίσει να αναζητά κάθε δυνατή πηγή χορηγιών και δωρεών από όλα τα επίσημα, θεσμοθετημένα και νομίμως λειτουργούντα ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back