Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο ΟΚΠΑΠΑ για τη δωρεά του Ιδρύματος Σόρος

Εικόνα του άρθρου Ο ΟΚΠΑΠΑ για τη δωρεά του Ιδρύματος Σόρος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/03/2020, 16:51
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τη δική του απάντηση για την αποδοχή δωρεάς 50.000 δολαρίων από το Ίδρυμα Σόρος δίνει ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Προσχολικής Αγωγής (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών. Ο ΟΚΠΑΠΑ ήταν αυτός που αποδέχτηκε τη δωρεά για την κάλυψη αναγκών που αφορούν την αντιμετώπιση του κοροναϊού, μετά από αίτημα που είχε κάνει ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ προς το Ίδρυμα Σόρος.

Ο ΟΚΠΑΠΑ αναφέρει ότι η απόφαση για την αποδοχή της δωρεάς ήταν ομόφωνη. Παρατάξεις της αντιπολίτευσης υποστήριξαν ότι οι εκπρόσωποί τους δεν γνώριζαν ότι επρόκειτο για το Ίδρυμα Σόρος (σ.σ. στην εισήγηση αναφερόταν η ονομασία του ιδρύματος «Open Society Foundations»).

Στην ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός αναφέρεται στον τρόπο διαχείρισης της δωρεάς. Όπως επισημαίνει, μόλις τα χρήματα πιστωθούν στον λογαριασμό του ΟΚΠΑΠΑ, θα γίνουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες με απόλυτη διαφάνεια (αναμόρφωση προϋπολογισμού, αποδοχή και έγκριση  από το Διοικητικό Συμβούλιο, έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών  και έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας).

Το ποσό των 50.000 δολαρίων, όπως προσθέτει, θα χρησιμοποιηθεί για συγκεκριμένες   ανάγκες που έχουν να κάνουν με τρόφιμα, φάρμακα, υπερωρίες  προσωπικού, μέσα ατομικής προστασίας και μέσα μετακίνησης. «Δεν υπάρχει καμιά απολύτως δέσμευση  για οτιδήποτε άλλο, όπως υπαινίχθηκαν οι δημοτικές παρατάξεις με σχετικές τους ανακοινώσεις για το θέμα αυτό» τονίζεται.

Στην ανακοίνωση, που φέρει την υπογραφή «εκ του Ν.Π.Δ.Δ. ΟΚΠΑΠΑ», γίνεται και η εξής αναφορά στην αντιπολίτευση: «Όσοι θέλουν να κάνουν αντιπολίτευση αυτές τις δύσκολες ώρες, είναι δικαίωμα τους να το κάνουν. Εμείς δεν θα μπούμε σε διαδικασία αντιπαράθεσης με κανέναν. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο καθήκον μας. Στο τέλος όλοι θα κριθούμε εκ του αποτελέσματος».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back