Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

50.000 ευρώ στον ΟΚΠΑΠΑ από το ίδρυμα Σόρος

Εικόνα του άρθρου 50.000 ευρώ στον ΟΚΠΑΠΑ από το ίδρυμα Σόρος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/03/2020, 14:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Δήμος Ιωαννιτών μέσω του ΟΚΠΑΠΑ αποδέχθηκε δωρεά ύψους 50.000 ευρώ από το ίδρυμα Open Society Foundation, του Ουγγροαμερικάνου δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος.

Η δωρεά έγινε μετά από αίτημα του δημάρχου Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ, όπως διατυπώνεται στη σχετική απόφαση του ΟΚΠΑΠΑ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με ανακοίνωσή της επικρίνει την απόφαση, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος «έχει αποθεματικό 23,5 εκ. ευρώ και δεν επιστρέφει τίποτα στους εργαζόμενους, άνεργους και αυτοαπασχολούμενους της πόλης των Ιωαννίνων» και ότι η δημοτική αρχή «δεν διεκδικεί χρηματοδότηση από την Κυβέρνηση ούτε καν σε αυτές τις δύσκολες ώρες», αλλά «έφτασε τώρα να αλιεύει χρήματα με τη μορφή φιλανθρωπίας από  το ίδρυμα του γνωστού Σόρος με πρόφαση τον κοροναϊό».

Κατηγορεί το ίδρυμα για μια σειρά παρεμβάσεις που έχει κάνει, δημόσιες, αλλά και όχι, και τονίζει ότι «με τα 50.000 δολάρια ΗΠΑ, τα οποία μόνο ως ψίχουλα μπορούν να χαρακτηριστούν, μπροστά στα κεφάλαια που διαχειρίζεται το συγκεκριμένο ίδρυμα,  ο Δήμαρχος Ιωαννιτών, ανοίγει νέους δρόμους  για το μπάσιμο της πολυεθνικής του κ Σόρος, σε τομείς της οικονομίας στην περιοχή μας δηλαδή σε μια συνοριακή περιοχή στην οποία γίνονται έρευνες για υδρογονάνθρακες, στην οποία βρίσκεται η σύνδεση του East Med με την υπόλοιπο Ευρώπη κοκ»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back