Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Led προς δημοπράτηση

Εικόνα του άρθρου Led προς δημοπράτηση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/12/2020, 22:59
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το πράσινο φως για τη διενέργεια των διαγωνισμών για τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης του οδοφωτισμού των Δήμων Ιωαννιτών και Πρέβεζας, τα οποία «ωρίμασαν» μέσω του μηχανισμού ELENA της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, έδωσε η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Η Περιφέρεια Ηπείρου είχε ορίστηκε ως φορέας ωρίμανσης και δημοπράτησης του έργου.

Ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι οι διακηρύξεις και των δύο έργων «συντάχθηκαν με τους καλύτερους δυνατούς όρους, τόσο για την εξασφάλιση μεγαλύτερης συμμετοχής ενδιαφερόμενων όσο και για τη διεύρυνση του οφέλους που θα έχουν οι Δήμοι». Σημειωτέον ότι η συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής έγινε απουσία του τοπικού Τύπου…

Εντύπωση προκαλεί, ωστόσο, η δήλωση του περιφερειάρχη περί… μεγάλης έκπτωσης. «Έχουμε εξετάσει τους αντίστοιχους διαγωνισμούς που έχουν γίνει σε άλλους δήμους της χώρας. Αυτό που κάναμε είναι το καλύτερο. Η έκπτωση που μπορεί να δοθεί, είναι άνω του 65% της ενεργειακής απόδοσης και ό,τι επιπλέον προκύψει, θα είναι προς όφελος των δήμων».

Ο προϋπολογισμός του έργου την ενεργειακή αναβάθμιση του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Ιωαννιτών ανέρχεται σε 19,2 εκατ. ευρώ ενώ ο προϋπολογισμός για το αντίστοιχο έργο στον Δήμο Πρέβεζας σε 8.956.000 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back