ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

ΛΑΣΥ: «ΣΔΙΤ ήθελαν, ΣΔΙΤ πληρώνουμε»

Εικόνα του άρθρου ΛΑΣΥ: «ΣΔΙΤ ήθελαν, ΣΔΙΤ πληρώνουμε»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2022, 12:02
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου καταγγέλλει την περιφερειακή αρχή και τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, ότι «προκαλεί τη νοημοσύνη των Ηπειρωτών όταν προσπαθεί να πείσει ότι υπήρχε η δυνατότητα η σύμβαση ΣΔΙΤ να περιέχει ευνοϊκούς όρους για το Δημόσιο και επειδή δεν ασχολήθηκε ο ίδιος ο περιφερειάρχης γι αυτό και πληρώνουμε τώρα πρόστιμο στον επιχειρηματικό όμιλο».

Αναφέρεται στο επικρεμάμενο πρόστιμο των 3,3 εκατ ευρώ που έχει επιδικαστεί εις βάρος της Περιφέρειας Ηπείρου, στην εταιρία που διαχειρίζεται το εργοστάσιο απορριμμάτων.

«ΣΔΙΤ ήθελαν, ΣΔΙΤ πληρώνουμε τώρα» τονίζει εμφατικά η ΛΑΣΥ θυμίζοντας ότι τη συγκεκριμένη μονάδα, για την οποία η σύμβαση υπογράφηκε επί ΣΥΡΙΖΑ, επαινούσε και ο πρωθυπουργός κατά την πρώτη του επίσκεψη στην Ήπειρο.

«Οι ληστρικοί όροι για το λαό είναι απολύτως νόμιμοι για τη σημερινή και την προηγούμενη κυβέρνηση και η Περιφέρεια ουδέποτε παραπονέθηκε» αναφέρει μεταξύ άλλων.

Η παράταξη τονίζει ότι η δικαιολογία, για το θέμα της μεταφοράς υπολείμματος, «δεν είχε επιληφθεί ο ίδιος ο κ. περιφερειάρχης τη στιγμή που έχουν πληρωθεί με χρήματα του ελληνικού λαού μόνιμοι υπάλληλοι αλλά και ακριβοπληρωμένοι τεχνικοί και νομικοί σύμβουλοι, μάλλον σαν κρύο αστείο ακούγεται πλέον». Επικρίνει το γεγονός ότι, ακόμα και υπό τη δικαιοδοσία της Περιφέρειας, το έργο πέρασε σε ιδιώτες με απευθείας αναθέσεις.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back