ΗΠΕΙΡΟΣ

ΛΑΣΥ Ηπείρου: Ερώτηση για την άδεια στο ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας

Εικόνα του άρθρου ΛΑΣΥ Ηπείρου: Ερώτηση για την άδεια στο ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/10/2023, 12:41
ΗΠΕΙΡΟΣ

Επερώτηση για τη χορήγηση άδειας στο ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας κατέθεσε η ΛΑΣΥ Ηπείρου στο περιφερειακό συμβούλιο.

Αναφέρουν ότι ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης «υπέγραψε την άδεια λειτουργίας του ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας ενώ καμιά υπηρεσία δεν έχει εκδώσει βεβαιώσεις χρήσης γης, ούτε έχουν γίνει περιβαλλοντικές και κυκλοφοριακές μελέτες για την ανέγερση νέου ΚΤΕΛ στην 1η Πολεοδομική Ενότητα Λαδοχωρίου Δήμου Ηγουμενίτσας».

Η παράταξη αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η απόφαση «ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια επιβατών, εργαζόμενων και περιοίκων καθώς και των 400 μαθητών του 2ου Λυκείου που βρίσκεται κοντά στο ΚΤΕΛ. Το πιστοποιητικό πυροπροστασίας γραφείων που κατατέθηκε από την εταιρία δεν έχει ισχύ, η εγκατάσταση έχει γίνει πολύ κοντά σε ρέμα που υπερχειλίζει με κίνδυνο πλημμυρικών ατυχημάτων και έχει καταστεί επικίνδυνη η πρόσβαση στο 2ο Λύκειο και το κλειστό γυμναστήριο».

Κατηγορεί επίσης την Περιφέρεια για «την απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ των παρατάξεων των κ. Λώλου και Νταή, του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας, το οποίο το 2019 παραχώρησε κοινόχρηστο χώρο που προοριζόταν για ελεύθερη χρήση από τον λαό, στην εταιρία ΚΤΕΛ Α.Ε. για ιδία χρήση».

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑΣΥ Ηπείρου ζητούν από τον περιφερειάρχη σε ποιες ενέργειες θα προβεί για να απομακρυνθεί το ΚΤΕΛ από το σημείο στο οποίο έχει εγκατασταθεί και ερώτημα απευθύνουν και προς τον αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη για τις ενέργειες που θα κάνει για να ακυρωθεί η παραπάνω επικίνδυνη απόφαση, «αφού ο ίδιος απέρριψε ως όφειλε, το αίτημα του ΔΣ του ΚΤΕΛ Ηγουμενίτσας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back