πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Λαϊκό γλέντι στην πλατεία»: σεζόν διαμάχης δεύτερη…

Εικόνα του άρθρου «Λαϊκό γλέντι στην πλατεία»: σεζόν διαμάχης δεύτερη…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/08/2017, 13:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Χτες, ο Δήμος Ιωαννιτών αρνήθηκε το αίτημα των σωματείων του ΠΑΜΕ για τη διοργάνωση γλεντιού στην κεντρική πλατεία. Στην αντίστοιχη περίπτωση πέρυσι, ξεκίνησε μια κόντρα για τη διάθεση του δημόσιου χώρου, η οποία συνεχίζεται φέτος. Το Εργατικό Κέντρο (στο οποίο έχει πλειοψηφία το ΠΑΜΕ) με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τον Δήμο γιατί αρνήθηκε το αίτημα των σωματείων μόλις δύο μέρες πριν την προγραμματισμένη εκδήλωση. «Αφήνοντας να αιωρούνται κάθε είδους ερωτήματα για τις αιτίες της τεράστιας καθυστέρησης και χωρίς καμία δικαιολογία η δημοτική αρχή αφήνει στον αέρα τις προετοιμασίες μηνών που κάνουν τα σωματεία για την πραγματοποίηση του γλεντιού τους» αναφέρει χαρακτηριστικά το Εργατικό Κέντρο.

Η ανακοίνωση καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ως παρεμποδιστική σε όλες τις δραστηριότητες των σωματείων, από το γλέντι μέχρι τα… λαϊκά μαθήματα. Φέτος, η διαφορά στην αιτιολόγηση είναι ότι ο χώρος έχει ήδη διατεθεί σε άλλους φορείς, όπως την Ένωση Ξενοδόχων και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις. «Η πλατεία χρησιμοποιείται για να διαφημίζονται ως χορηγοί οι τράπεζες και το μεγάλο κεφάλαιο της περιοχής, οι βιομηχανίες κοτόπουλου και εμφιάλωσης νερών, όλοι αυτοί δηλαδή που κρατούν τον πλούτο των εργατών» αναφέρει το Εργατικό Κέντρο.

Εν τέλει, τα σωματεία του ΠΑΜΕ θα κάνουν κανονικά την εκδήλωση, όπως ξεκαθαρίζει το Εργατικό Κέντρο αύριο, στις 9 το βράδυ.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3