ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ανταποδίδει τα πυρά το ΠΑΜΕ

Εικόνα του άρθρου Ανταποδίδει τα πυρά το ΠΑΜΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/08/2016, 19:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κάθε άλλο παρά αναπάντητη άφησε το ΠΑΜΕ την καταγγελτική ανακοίνωση του δήμου Ιωαννιτών για το «λαϊκό γλέντι» που διοργανώνεται στις 30 Αυγούστου, στην κεντρική πλατεία.

Ο Δήμος κατήγγειλε ότι το γλέντι γίνεται χωρίς την άδεια της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, η οποία απέρριψε το αίτημα του ΠΑΜΕ θυμίζοντας την απόφασή της να μην παραχωρεί την πλατεία για εκδηλώσεις που συνοδεύονται από αγοραπωλησία προϊόντων. Παράλληλα, η Επιτροπή αντιπρότεινε να γίνει το γλέντι, το οποίο εμμέσως πλην σαφώς χαρακτηρίζει «κερδοσκοπικό», στα Λιθαρίτσια.

Το ΠΑΜΕ ανταποδίδει τα πυρά κατηγορώντας τη δημοτική αρχή και τον δήμαρχο ότι «στέκονται απέναντι στο ταξικό εργατικό κίνημα». «Φέτος για πρώτη φορά, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να εμποδίσει την εκδήλωση. Δείχνει 'ευαισθησία' που δεν έδειξε όταν παραχωρούσε την πλατεία σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, στην Ένωση Ξενοδόχων, σε ΜΚΟ και φυσικά στις εκδηλώσεις της Εκκλησίας» τονίζει. Μια πολιτική που όντως ο δήμος Ιωαννιτών ακολούθησε για πολύ καιρό.

Αρνείται επίσης τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής περί εκδήλωσης με κερδοσκοπικό σκοπό, λέγοντας ότι τα έσοδα προορίζονται για «τα λαϊκά μαθήματα, τον ΕΑΣ Μαχητής, την εργατική λαϊκή οικογένεια, τους ανέργους, τους πρόσφυγες-μετανάστες, συνολικά τους αγώνες των εργατικών σωματείων». Τέλος, διαβεβαιώνει ότι το γλέντι θα γίνει κανονικά.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back