Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αντιδημοκρατικό... «λαϊκό γλέντι»

Εικόνα του άρθρου Αντιδημοκρατικό... «λαϊκό γλέντι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/08/2016, 19:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Tον δρόμο της κατά μέτωπον επίθεσης στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ αποφάσισε να ακολουθήσει η δημοτική αρχή Ιωαννίνων. Η κόντρα μεταξύ Δήμου και ΠΑΜΕ δεν είναι καινούρια. Αυτή τη φορά το ΠΑΜΕ έβαλε αφίσες στην πόλη για το «λαϊκό γλέντι»-πανηγύρι που θα γίνει στην κεντρική πλατεία χωρίς όμως να πάρει άδεια από τον Δήμο και συγκεκριμένα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής.

Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής δεν αποδέχθηκε σχετικό αίτημα του ΠΑΜΕ, υπενθυμίζοντας την απόφασή της να μην παραχωρείται η πλατεία για εκδηλώσεις που συνοδεύονται με αγοραπωλησία προϊόντων. Μάλιστα, αντιπρότεινε να γίνει η σχετική εκδήλωση στα Λιθαρίτσια. «Η δημοκρατία έχει κανόνες που όλοι οφείλουν  να σέβονται. Το ΠΑΜΕ αυθαίρετα και με το 'έτσι θέλω', αγνοεί τους πάντες και τα πάντα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Την ίδια στιγμή, ο Δήμος αποφασίζει να δείξει ανοχή και να μην κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες, όπως αποξήλωση των αφισών αλλά και παρέμβαση αρμόδιων υπηρεσιών «για να ελέγξουν-απαγορεύσουν τη χωρίς άδεια χρήση της πλατείας και μάλιστα για κερδοσκοπικό σκοπό» όπως σημειώνεται.

«Ως δημοτική αρχή επιλέγουμε -γι' αυτή τη φορά- να μην οξύνουμε την κατάσταση και να παραδώσουμε τις 'ετσιθελικές' και αντιδημοκρατικές πρακτικές του ΠΑΜΕ στην κρίση των πολιτών» εξηγεί.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back