Oikonomou pisoi
ΚΟΣΜΟΣ

Κοροναϊός: Στα 59 τα κρούσματα στην Ιταλία

Εικόνα του άρθρου Κοροναϊός: Στα 59 τα κρούσματα στην Ιταλία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/02/2020, 22:57
ΚΟΣΜΟΣ

Τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ιταλία μέχρι αυτή την στιγμή έχουν αγγίξει τα πενήντα εννέα.

Στο μεταξύ, πριν λίγο ανακοινώθηκε ότι την ερχόμενη Δευτέρα το δικαστήριο του Μιλάνου θα παραμείνει κλειστό. Όπως έγινε γνωστό σήμερα το απόγευμα, στο Μιλάνο διαγνώσθηκε, επίσης, ο πρώτος ασθενής θετικός στον ιό. Η μεγάλη, ετήσια έκθεση γυαλιών που έπρεπε να ανοίξει τις πύλες της σε λίγες ημέρες στην ιταλική συμπρωτεύουσα, ακυρώθηκε.

Σε σειρά περιοχών του ιταλικού Βορρά, λαμβάνονται νέα μέτρα για τον περιορισμό της διάδοσης της ασθένειας. Ο επίσκοπος της Πιατσέντσα, ζήτησε από τους πιστούς να μην φιληθούν σε ένδειξη χριστιανικής αγάπης, αύριο, στο τέλος της λειτουργίας και να λάβουν την καθολική θεία κοινωνία με το χέρι, και όχι με το στόμα.

Στους δέκα δήμους της Λομβαρδίας στους οποίους σημειώθηκαν τα περισσότερα κρούσματα, απόψε θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα διασκέδασης.

Βρίσκεται, τέλος, ακόμη σε εξέλιξη υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Κόντε, στην έδρα της Πολιτικής Προστασίας, στην Ρώμη. Στόχο του συμβουλίου, να εξετασθεί η ανάγκη λήψης νέων, έκτακτων μέτρων προστασίας από τον κοροναϊό.


Δεύτερος νεκρός

Ένας δεύτερος ασθενής προσβεβλημένος από τον νέο κοροναϊό απεβίωσε στην Ιταλία, μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA επικαλούμενο πηγές στις υγειονομικές υπηρεσίες, καθώς η νόσος επεκτείνεται στο βόρειο τμήμα της χώρας, όπου έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής 30 κρούσματα.

Το θύμα ήταν μια γυναίκα κάτοικος της περιφέρειας της Λομβαρδίας όπου βρίσκεται το Μιλάνο, μετέδωσε το ANSA. Ο θάνατός της έγινε γνωστός μερικές ώρες αφότου ένας 77χρονος απεβίωσε στη διάρκεια της νύκτας κοντά στην Πάδοβα, στη γειτονική περιφέρεια Βένετο.


Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στη Ν. Κορέα

H Νότια Κορέα ανακοίνωσε σήμερα (Σάββατο) πως οι νέες περιπτώσεις έχουν υπερδιπλασιαστεί μέσα σε μία ημέρα. Σύμφωνα με τη Σεούλ, μέσα σε μια ημέρα επιβεβαιώθηκαν 229 νέα κρούσματα, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 433. Ήδη η χώρα αποτελεί τη δεύτερη σε αριθμό κρουσμάτων χώρα μετά την Κίνα (η οποία έχει καταγράψει από 76.000 περιπτώσεις), ενώ στην τρίτη θέση είναι η Ιαπωνία με 122 κρούσματα. 

Πατήστε τον σύνδεσμο για να δείτε την εξάπλωση της επιδημίας


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back