Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το στήνουν σε μια γωνιά…

Εικόνα του άρθρου Το στήνουν σε μια γωνιά…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/02/2022, 19:14
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια σύγχρονη πόλη, μια πόλη του 21ου αιώνα, μεγάλη ή μικρή, δεν γίνεται να μην έχει αστικό σχεδιασμό, δεν γίνεται να χωροθετεί δραστηριότητες χωρίς να μελετά, χωρίς να εξετάζει εναλλακτικά σενάρια, χωρίς να διερευνά τις επιπτώσεις των όποιων δραστηριοτήτων στην κάθε περιοχή.

Κάτι τέτοιο φαντάζει όμως για την περιφερειακή αρχή Ηπείρου αδιανόητο. Εδώ και δύο εβδομάδες, η Περιφέρεια Ηπείρου κινείται προς την κατεύθυνση της χωροθέτησης του κλειστού ξιφασκίας στο αγρόκτημα Κατσικά, εκεί όπου προβλέπεται να γίνει (στην πάνω μεριά) ένα κέντρο αγροτικής καινοτομίας με έμφαση στα αρωματικά φυτά και στις ντόπιες φυλές προβάτων και μια αγορά παραγωγών. Σε ένα αγρόκτημα 1000 στρεμμάτων, που βρίσκεται δίπλα στη λίμνη, πίσω από το ανάχωμα, που φιλοδοξούσε κάποτε να γίνει ένα περιβαλλοντικό-υγροτοπικό πάρκο.

Η αντίληψη της περιφερειακής αρχής για τη χωροθέτηση δραστηριοτήτων συμπυκνώνεται απόλυτα στη φράση του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη, όπως αυτή ειπώθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (με τηλεδιάσκεψη) με θέμα συζήτησης τον πρωτογενή τομέα. Μιλώντας λοιπόν για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στο αγρόκτημα Κατσικά, ο κ. Καχριμάνης είπε: «Σε μια γωνία, τελείως στην άκρη, θα μπει το 155x70 (σ.σ. οι διαστάσεις του κλειστού ξιφασκίας), για να γίνονται και εκθέσεις και αθλητικά [γεγονότα]» (σ.σ. το ενδεχόμενο φιλοξενίας και εκθέσεων στο γήπεδο, ήταν εξαρχής ανοιχτό, αν όχι σίγουρο, για την περιφερειακή αρχή).

Ένα τεράστιο κλειστό γήπεδο, με θέσεις πάρκινγκ, σε μια γωνία, τελείως στην άκρη, λοιπόν…

Φορείς, παρατάξεις και τοπικές αρχές θα πρέπει να πάρουν θέση επιτέλους για τους αβάσιμους σχεδιασμούς της περιφερειακής αρχής Ηπείρου.


* Στη φωτογραφία, δοκάρια του κλειστού ξιφασκίας που αποθηκεύονται σε χώρο του αγροκτήματος

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back