Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας με πολλή ένταση

Εικόνα του άρθρου Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας με πολλή ένταση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2019, 01:43
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το Bιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας και τα όσα έχουν γίνει (ή δεν έχουν γίνει) όλα αυτά τα χρόνια αρχίζουν να παίρνουν πολιτικές διαστάσεις. Με ανοιχτή του επιστολή προς τον αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας επιστρέφει στο ζήτημα του Βιοτεχνικού Πάρκου με αφορμή τα όσα είπε εναντίον του ο πρώτος σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου.

Το δημοτικό συμβούλιο Σουλίου είχε συζήτηση για το Βιοτεχνικό Πάρκο με τον αντιπεριφερειάρχη να κάνει τοποθέτηση. Και τα όσα είπε ο κ. Πιτούλης, ερμηνεύτηκαν από τον κ. Ζάψα «ως ευθεία απειλή…» εναντίον του. Σύμφωνα με απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα της δημόσιας συνεδρίασης του συμβουλίου, τα οποία η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» παραθέτει στην ανοιχτή επιστολή, ο αντιπεριφερειάρχης μίλησε για «ατοπήματα» εκ μέρους του κ. Ζάψα. Ο επικεφαλής του «Κοινού των Ηπειρωτών», πριν από ενάμιση μήνα, είχε παρουσιάσει στο περιφερειακό συμβούλιο μια σειρά από έγγραφα υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Οικονομίας, από όπου προέκυπταν σοβαρές εκκρεμότητες με ένα δάνειο 490.000 ευρώ και με μια επιδότηση 330.000 ευρώ. Σημειωτέον ότι στη μετοχική σύνθεση του φορέα του Πάρκου συμμετέχουν ο Δήμος Σουλίου, η Περιφέρεια Ηπείρου και το Ελληνικό Δημόσιο.

Για την παρουσίαση αυτών των εγγράφων, ο κ. Πιτούλης κατηγόρησε τον κ. Ζάψα, χωρίς να τον κατονομάσει, ότι «κυκλοφόρησε τα έγγραφα δίκην φεϊγβολάν στο περιφερειακό συμβούλιο και ο κύριος που τις παρουσίασε, κινδυνεύει με αγωγή» (σύμφωνα πάντα με τα απομαγνητοφωνημένα αποσπάσματα που έδωσε στη δημοσιότητα το «Κοινό των Ηπειρωτών») και ότι «έκαμε και δεύτερο ατόπημα. Τα έδωσε σε εφημερίδες τοπικές για να τα κυκλοφορήσει λέγοντας πριν κουκουλωθούν» ενώ αναρωτήθηκε «πώς κυκλοφόρησαν οι δύο εκθέσεις έξω, όταν εμείς δεν τις έχουμε παραλάβει ποτέ. Τις πήραμε στο περιφερειακό συμβούλιο…».

Σε όλα αυτά, ο κ. Ζάψας απαντά στον κ. Πιτούλη: «Περιμένω την επόμενη κίνησή σας, εκτός κι αν ενδιαφερθεί η ίδια η Δικαιοσύνη»… Του ζητά ωστόσο να πάρει πίσω την έκφραση «πριν κουκουλωθούν», λέγοντας ότι κάτι τέτοιο ποτέ δεν ειπώθηκε.

Επί της ουσίας του θέματος, ο κ. Ζάψας υπενθυμίζει ότι ο κ. Πιτούλης και η πρώην δήμαρχος Σουλίου και νυν αντιπεριφερειάρχης Σταυρούλα Μπραΐμη είναι επί εννιά συναπτά έτη μέλη στον Φορέα του Βιοτεχνικού Πάρκου Θεσπρωτίας. Στη συνέχεια, αφήνει αιχμές για τα όσα εκτυλίσσονταν στον Φορέα χωρίς να τα γνωρίζει το περιφερειακό συμβούλιο. Προκαλεί τέλος τον κ. Πιτούλη να φέρει το θέμα του Βιοτεχνικού Πάρκου προς συζήτηση στο συμβούλιο προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για τις οικονομικές εκκρεμότητες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back