Λυκ πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

ΚΚΕ κατά ιδιωτικοποίησης λιμανιού Ηγουμενίτσας

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ κατά ιδιωτικοποίησης λιμανιού Ηγουμενίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/08/2020, 21:32
ΗΠΕΙΡΟΣ

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του αντιτίθεται στην εκποίηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η «ΝΔ πιάνοντας το νήμα απο εκεί που το άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προχωρεί στην ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης των λιμανιών. Μια διαδικασία ιδιωτικοποίησης που ξεκίνησε το 2009 απο τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τη συνέχισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον αντίστοιχο νόμο που ψήφισε και ολοκληρώνει σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ».

Καταγγέλλει τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη για τις ΣΔΙΤ και το δήμαρχο Ηγουμενίτσας για την απόφαση της πλειοψηφίας, αλλά και την «κούφια αντιπαράθεση για τη μορφή της ιδιωτικοποίησης μεταξύ της δημοτικής αρχής Ηγουμενίτσας και των άλλων δημοτικών παρατάξεων, στη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (27/07/2020)».

Ζητάει μεταξύ άλλων «ελεύθερη πρόσβαση του λαού στη θάλασσα. Καμιά

επιχειρηματική και εμπορική δράση στους ελεύθερους  χώρους, ανάκληση της θετικής γνωμοδότησης από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για εγκατάσταση μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, να μην εφαρμοστούν τα σχέδια για τουριστική μαρίνα στο κέντρο της πόλης που είναι σε βάρος των ελεύθερων χώρων, ανάπλαση με κρατική χρηματοδότηση των χώρων που δεν εξυπηρετούν λιμενική δραστηριότητα» κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back