Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες ΚΚΕ

Εικόνα του άρθρου Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες ΚΚΕ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/12/2016, 21:46
ΕΛΛΑΔΑ

Κατεπείγουσα έρευνα διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, μετά τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τηλεφωνικές υποκλοπές. 

Η εισαγγελική λειτουργός διέταξε την έρευνα προκειμένου να ελεγχθούν οι καταγγελίες για δίκτυο παρακολουθήσεων, τόσο του συγκεκριμένου κόμματος όσο και άλλων, όπως η Νέα Δημοκρατία και το Ποτάμι. 

Επισημαίνεται ότι η έρευνα έχει τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος λόγω τη σοβαρότητας του θέματος. Για το λόγο αυτό ανέλαβε τη διενέργειά της αρμόδιος εισαγγελέας, μετά από σχετική εντολή του προϊσταμένου της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλία Ζαγοραίο, προς τον οποίο και απευθύνθηκε η άμεση παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.


Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΚΕ

Νωρίς το απόγευμα το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του κατήγγειλε «περίεργες συνακροάσεις στο τηλεφωνικό κέντρο στην έδρα της Κ.Ε.».

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του, οι οχλήσεις παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες και αφορούν «συνακροάσεις με τρίτους, μεταξύ των οποίων και με τα τηλεφωνικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ, του Ποταμιού. Οι συνακροάσεις αυτές προκαλούνται από άγνωστο, τρίτο ‘κέντρο’».

Το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση να ερευνήσει άμεσα σε βάθος το ζήτημα, «να αποκαλυφθούν οι υπαίτιοι και να εξασφαλίσει, όπως οφείλει να κάνει κάθε κυβέρνηση, την προστασία του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων». 

Για το γεγονός ενημερώθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής Νϊκος Βούτσης, ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς και οι υπεύθυνοι των υπολοίπων κομμάτων, που αντιμετώπισαν το ίδιο πρόβλημα.  


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε επιχειρησιακό, θεσμικό και νομικό περιθώριο για τη διερεύνηση των καταγγελιών του ΚΚΕ σχετιά με συνακροάσεις στα τηλεφωνικά κέντρα του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και της Ν.Δ. παρείχε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Όπως έκανε γνωστό έχουν ήδη δοθεί οι σχετικές κατευθύνσεις στους αρμοδίους, ώστε να υπάρξει άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης.


Η ΝΔ

Πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης για παρακολουθήσεις τηλεφώνων και επικοινωνιών που κατήγγειλε το ΚΚΕ ζητεί η Νέα Δημοκρατία.

«Είναι απόλυτη ανάγκη να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση αυτής της υπόθεσης. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει άμεσες και πειστικές απαντήσεις, σε κάθε περίπτωση» σημειώνει.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ

Δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν, ενώ ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΤΕ ΟΤΕ σχετικά με την ανακοίνωση του ΚΚΕ για οχλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο της έδρας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με ενημέρωση του ΟΤΕ, «δόθηκε εντολή για την άμεση τεχνική διερεύνηση του θέματος. Από τους μέχρι στιγμής ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν δεν παρατηρήθηκε κάποια δυσλειτουργία. Ο τεχνικός έλεγχος συνεχίζεται».

Προσθέτει ότι «η Διοίκηση της εταιρείας έχει ήδη ενημερώσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΚΚΕ για τις ενέργειες που απαιτούνται προς τις αρμόδιες αρχές  για την περαιτέρω νόμιμη διερεύνηση της καταγγελίας». 

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3