ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΚΚΕ: Επίσκεψη στο «Χατζηκώστα»

Εικόνα του άρθρου ΚΚΕ: Επίσκεψη στο «Χατζηκώστα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/02/2023, 15:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, καθηγητής Ιατρικής στο ΕΚΠΑ και υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΚΚΕ, έκανε περιοδεία στα Γιάννενα και επισκέφθηκε μεταξύ άλλων και το νοσοκομείο «Χατζηκώστα». Στην περιοδεία συμμετείχε και η Χριστίνα Τουλκιαρίδου συμβασιούχος μαία και υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στο νομό Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του κόμματος, οι υποψήφιοι-ες συζήτησαν με τους υγειονομικούς για τα ζητήματα της δημόσιας περίθαλψης, αλλά και την κατάσταση στα νοσοκομεία.

«Ένα ισχυρό ΚΚΕ θα το βρει μπροστά της όποια αντιλαϊκή κυβέρνηση και αν προκύψει, αφού και στον κρίσιμο τομέα της υγείας, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ έχουν κοινό πρόγραμμα τα νοσοκομεία - επιχειρήσεις με οικονομική αυτοτέλεια» τόνισαν.

Σημείωσαν δε, για το «Χατζηκώστα», ότι «είναι υπαρκτός ο κίνδυνος υποβάθμιση των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών, είτε με συγχώνευση τμημάτων και κλινικών, είτε και με αλλαγή του χαρακτήρα της υγειονομικής μονάδας».

Αναφέρθηκαν σε ελλείψεις στην παιδιατρική, την απουσία ΜΕΘ Παίδων στην Ήπειρο, «την ύπαρξη μόλις ενός γαστρεντερολόγου σε όλο το νοσοκομείο, τα ράντζα στην παθολογική κλινική που η κυβέρνηση της ΝΔ έχει εξαφανίσει και η πραγματικότητα τη διαψεύδει», καθώς και «την προκλητική απόλυση επικουρικού ψυχιάτρου από το πρόγραμμα ψυχιατρικής βοήθειας στο σπίτι με απώτερο στόχο την παροχή αυτών των υπηρεσιών από ΜΚΟ».

Με τους συμβασιούχους, το κλιμάκιο του ΚΚΕ τόνισε ότι τους-τις στηρίζει «αποκαλύπτοντας την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ που ενώ στα λόγια υποστηρίζει το αίτημά τους, στην πράξη το μόνο που προτείνει είναι μία κάποια πρόσθετη μοριοδότηση για την συμμετοχή τους σε προγράμματα απασχόλησης με ημερομηνία λήξης».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back