Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό

Εικόνα του άρθρου Κινητοποιήσεις εργαζομένων στον τουρισμό και τον επισιτισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/05/2020, 18:09
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σε κινητοποιήσεις καλούν τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία, τον επισιτισμό και τις εποχικές εμπορικές επιχειρήσεις η «ΛΑΝΤΖΑ Πάργας» και η «Αγωνιστική Παρέμβαση ιδιωτικών υπαλλήλων Πρέβεζας» με αφορμή τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τον τουρισμό.

Η απόφαση πάρθηκε κατά την περιφερειακή σύσκεψη χθες στην Πάργα με πρωτοβουλία  των παραπάνω συνδικαλιστικών οργανώσεων, οι οποίες καλούν τους εργαζόμενους σε συνέλευση στις 28 Μαΐου στην Πάργα (11:30 π.μ στο πνευματικό κέντρο), σε συλλαλητήριο στα Γιάννενα (11 π.μ στην Περιφέρεια) και σε αντίστοιχη κινητοποίηση στη Λευκάδα  την ίδια μέρα.

Επίσης χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των ξενοδοχοϋπαλλήλων της Κέρκυρας για την άμεση επαναπρόσληψη όλων στα ξενοδοχεία μέχρι της 25/5 και καλεί  όλους  τους εργαζόμενους (και του επισιτισμού) να μπούνε στον αγώνα.

Τέλος καλεί  σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με ορόσημο την 10 Ιούνη και την οργάνωση πανελλαδικής  απεργιακής κινητοποίησης   από  τα Εργατικά  Κέντρα και την Ομοσπονδία.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο οργανώσεων «οι εξαγγελίες της Κυβέρνησης για τον Τουρισμό ήταν κομμένες και ραμμένες στα μέτρα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων καταλυμάτων και εστίασης καταδικάζοντας τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου στην φτώχεια και την ανεργία.

Η προστασία της υγείας των εργαζομένων γίνεται και αυτή θυσία για να μην χάσουν εφοπλιστές, μεγαλοξενοδόχοι και επιχειρήσεις αερομεταφορών αφού καταργείται κάθε μέτρο ελέγχου και πρόληψης κατά του κορονοϊού στην είσοδο επισκεπτών από το εξωτερικό».

Φωτογραφία αρχείου


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back