Oikonomou pisoi Solarhub πίσω

H «Λάντζα» για την κατάσταση στον τουρισμό

Εικόνα του άρθρου H «Λάντζα» για την κατάσταση στον τουρισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2019, 16:58

Η «Λάντζα»-Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση κάνει περιοδεία στην Ήπειρο και στο Ιόνιο και στο πλαίσιο αυτής, παρατηρεί ζητήματα στον κλάδο του τουρισμού.

Ο Μανόλης Καμηλάκης, μέλος της κεντρικής διοίκησης του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής, σημείωσε ότι η «Λάντζα» επιλέγει να διευρύνει την δράση της πέρα από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη και σε άλλες  περιοχές με μεγάλη τουριστική κίνηση.  

Ειδικά για τα Γιάννενα, τόνισε ότι αποτελούν σημαντικό τουριστικό προορισμό «χωρίς να ξεφεύγουν από την συνολική εικόνα εκμετάλλευσης των εργαζομένων που παρατηρείται σε όλη την χώρα». Σύμφωνα με τον κ. Καμηλάκη, «υπάρχουν  πολλά περιστατικά εργοδοτικών αυθαιρεσιών, υποδηλωμένη εργασία, απλήρωτες υπερωρίες, μεροκάματα εξαθλίωσης, μισθοί πείνας,  εντατικοποίηση, άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας ειδικά στα επισιτιστικά καταστήματα . Επίσης, στα ξενοδοχεία η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δουλεύει εξαντλητικά ωράρια χωρίς κανένα ρεπό ενώ σε κανένα ξενοδοχείο δεν τηρείται η κλαδική σύμβαση εργασίας».

Η «Λάντζα» αναφέρει επίσης ότι «η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και όλες οι προηγούμενες λειτουργούν προς όφελος του μεγάλου Τουριστικού  κεφαλαίου νομοθετώντας κατά παραγγελία του,  ισοπεδώνοντας κάθε ίχνος εργατικού δικαιώματος», σε σχέση με το πολυνομοσχέδιο.

Η παράταξη συμμετέχει στο κλαδικό σωματείο επισιτισμού και τουριστικών επαγγελμάτων νομού Ιωαννίνων «εκφράζοντας την δική της αντίληψη για ένα ανεξάρτητο, αυτόνομο, ταξικό εργατικό κίνημα καλεί όλους τους συναδέλφους να έρθουν σε επαφή με τα μέλη της, να συσπειρωθούν στο συνδικάτο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back