Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΗΠΕΙΡΟΣ

Σύσκεψη και κινητοποίηση στην Πάργα

Εικόνα του άρθρου Σύσκεψη και κινητοποίηση στην Πάργα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/05/2020, 11:59
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η «Λάντζα» κάλεσε συγκέντρωση ξενοδοχοϋπάλληλων και εργαζόμενων στο τουρισμό και επισιτισμό από την ευρύτερη περιοχή της Πάργας, χτες Πέμπτη 28/5 στο πλαίσιο της πανελλαδικής ημέρας δράσης για τους εργαζόμενους στο τουρισμό.

Σύμφωνα με τη Λάντζα, η πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου της περιοχής αρνήθηκε να συμμετάσχει, ωστόσο η «σύσκεψη ήταν επιτυχημένη».

Μίλησαν η Ελισάβετ Υφαντή, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων στο τουρισμό-επισιτισμό  Πάργας και ο Βαγγέλης Νάνος Βαγγέλης, μέλος διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζα .

Η σύσκεψη κατέληξε στην απόφαση να γίνει παράσταση στην επιθεώρηση εργασίας με αίτημα τριμερή συνάντηση μεταξύ εργαζόμενης εποχικής, αορίστου χρόνου με τη διεύθυνση ξενοδοχείου που την ειδοποίησε να μην ξαναπάει για δουλειά.  «Όλοι μέσα στην αίθουσα αποφάσισαν να στηρίξουν τη συναδέλφισσα μέχρι τέλους και ο αγώνας της αποτελεί  αγώνα όλων και όχι ‘ατομική ευθύνη’ όπως  δήλωσε η πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου στη τελευταία του συνεδρίαση. Η επαναπρόσληψη της συναδέλφισσας θα ανοίξει το δρόμο για τη μαζικό και συλλογικό αίτημα επαναπρόσληψης όλων των εποχικών στις εποχικές επιχειρήσεις που θα ανοίξουν» αναφέρει η Λάντζα.

Επίσης, αποφάσισε να διοργανώσει κινητοποίηση στις 10/6 και να καλέσει νέα συνέλευση, μετά.

«Επιδοτούνε τον τουριστικό  κλάδο με στόχο την ισχυροποίηση των κυρίαρχων επιχειρηματικών συμφερόντων. Επιδοτούνε τη διάλυση της αξιοπρεπούς εργασίας Δε  θα πληρώσουμε εμείς  τη κρίση. Να πληρώσουν αυτοί  που κέρδισαν από το «τουριστικό θαύμα» τα προηγούμενα χρόνια. Εκτός από το συσσωρευμένο πλούτο, λεφτά υπάρχουν: είναι τα δηλωμένα 22 δις κέρδη της περσινής χρονιάς και τα 126 δις που καρπώθηκαν οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι μέσα σε μια δεκαετία», σημειώνει ακόμα η Λάντζα και η Αγωνιστική Παρέμβαση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back