Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Κι άλλες αντιδράσεις για τον νέο Οργανισμό του Δήμου

Εικόνα του άρθρου Κι άλλες αντιδράσεις για τον νέο Οργανισμό του Δήμου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/06/2023, 23:27
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η δημοτική αρχή Ιωαννίνων αποφάσισε να φέρει αυτή την περίοδο προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο τον νέο, τροποποιημένο όπως τον χαρακτηρίζει, Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου προκαλώντας ήδη την πρώτη αντίδραση από τον Σύλλογο Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων.

Η δεύτερη αντίδραση καταγράφεται από την Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών, η οποία ζητά την απόσυρση του Οργανισμού. Μάλιστα καλεί τους γονείς να δώσουν το παρών στην κινητοποίηση, αύριο 9 Ιουνίου, στις 17:00, στο Δημαρχείο, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίμαχη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η δημοτική αρχή έρχεται να μειώσει τον αριθμό εργαζομένων οι οποίοι είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα:

-Μειώνει τον αριθμό των Σχολικών Καθαριστριών από 115 (50 μόνιμες και 65 ΙΔΑΧ) σε 19 ΙΔΑΧ.

-Μειώνει κατά 54 θέσεις τους Εργάτες Κήπων καθώς από τις 62 θέσεις (50 μόνιμοι+12 ΙΔΑΧ) μένουν μόνο 8 (6 μόνιμοι +2 ΙΔΑΧ) 

-Καταργεί τελείως τον κλάδο των Ξυλουργών ΥΕ στον οποίο εργάζονταν 11 εργάτες και στον κλάδο Ξυλουργών ΔΕ από τις 11 θέσεις διατηρεί μόνο μια. «Αυτό σημαίνει με απλά λόγια ότι όποια πόρτα, ξύλινο παράθυρο, τραπέζι, θρανίο χαλάει στο σχολείο δεν θα μπορεί να επισκευαστεί» αναφέρει η Ένωση.

-Καταργεί τον κλάδο Ελαιοχρωματιστών ΥΕ όπου εργάζονταν 2 εργάτες, ενώ στον κλάδο Ελαιοχρωματιστών ΔΕ από τις  18 θέσεις διατηρεί μόνο 3.

Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δήμου Ιωαννιτών θέτει εύλογα τα εξής ερωτήματα: «Και τι θα γίνει τώρα; Ποιος θα καθαρίζει τα σχολεία, ποιος θα τα επισκευάζει, ποιος θα τα βάφει;».

«Η απάντηση έρχεται από άλλους Δήμους που έκαναν αντίστοιχες μειώσεις προσωπικού: Τα κενά καλύφτηκαν από εργολάβους καθαριότητας, από ιδιώτες τεχνίτες (με υψηλό πάντα κόστος) και όταν τα χρήματα δεν επαρκούσαν ή η ποιότητα των εργασιών ήταν μέτρια έως κακή, τότε… αναλάμβαναν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί να καλύψουν τα κενά και τις ανεπάρκειες που οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές δημιουργούσαν» καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back