ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Λαϊκή Συσπείρωση: «Ο Δήμος Ιωαννιτών παίρνει μηχανήματα χωρίς να έχει χειριστές»

Εικόνα του άρθρου Λαϊκή Συσπείρωση: «Ο Δήμος Ιωαννιτών παίρνει μηχανήματα χωρίς να έχει χειριστές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/02/2023, 11:00
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλει τη δημοτική αρχή ότι με την εισήγηση για τον πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων στο Δήμο, «σχεδόν μηδενίζει τα περιθώρια προσλήψεων».

«Ενώ διαπιστώνει τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού όπως για παράδειγμα οι 26 κενές οργανικές θέσεις σχολικών καθαριστριών, οι 23 κενές οργανικές θέσεις ΔΕ Διοικητικού, οι 4 (στο σύνολο των 5) κενές οργανικές θέσεις εποπτών δημόσιας υγείας, αιτείται από κανέναν έως έναν υπάλληλο αντίστοιχης ειδικότητας. Ο προγραμματισμός προσλήψεων γίνεται με βάση τα άτομα που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν αυτοδίκαια (στα 67) κι όχι τους δεκάδες εργαζόμενους που αποχωρούν μόλις συμπληρώσουν τα απολύτως απαραίτητα χρόνια για συνταξιοδότηση. Στην πραγματικότητα είναι πολύ περισσότεροι οι υπάλληλοι που αποχωρούν κάθε χρόνο» αναφέρει μεταξύ άλλων η παράταξη.

Επίσης, καταγγέλλει ότι ήδη το πλάνο προκύπτει από «πετσοκομμένες οργανικές θέσεις του ΟΕΥ του 2011» και ότι «ευαίσθητοι τομείς» μένουν χωρίς ενίσχυση, όπως για παράδειγμα οι κοινωνικοί λειτουργοί.

Εν τέλει, σύμφωνα με την Λαϊκή Συσπείρωση, για το 2024 οι κενές οργανικές να είναι 127 και οι αιτήσεις για προσλήψεις μόλις 6 «γιατί η υπηρεσία βεβαιώνει ότι τόσοι υπάλληλοι θα αποχωρήσουν. Η κατ'επιλογή εφαρμογή του νόμου έχει ως αποτέλεσμα, ενώ οι υπάλληλοι αποχωρούν χωρίς να αντικαθίστανται, το 2025 να παρουσιάζονται λιγότερες κενές οργανικές θέσεις συγκεκριμένα 109, το 2026 οι κενές οργανικές θέσεις να γίνονται 110 και το 2027 τα κενά μειώνονται ξανά σε 107».

Καταλήγει τονίζοντας πως ο Δήμος ακολουθεί διαχρονικές κυβερνητικές πολιτικές  και ότι μεταξύ άλλων, «Δήμος Ιωαννιτών προμηθεύεται μηχανήματα για την καθαριότητα του Δήμου χωρίς να έχει οδηγούς και χειριστές» και πως θα καταψηφίσει τον σχεδιασμό.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back