ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Σύλλογος ΟΤΑ Ιωαννίνων απαριθμεί χαμένες θέσεις

Εικόνα του άρθρου Ο Σύλλογος ΟΤΑ Ιωαννίνων απαριθμεί χαμένες θέσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/06/2023, 10:59
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων ΟΤΑ Ιωαννίνων καταγγέλλει τη δημοτική αρχή, ενόψει του νέου οργανισμού του Δήμου, ότι καταργεί συνολικά 513 θέσεις μονίμων υπαλλήλων και ότι πρακτικά, εξυπηρετεί τη λογική της εκχώρησης υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Αναφέρει συγκεκριμένα ότι ο Δήμος Ιωαννιτών καταργεί 574 θέσεις εργασίας κατηγοριών τεχνολογικής, δημοτικής και υποχρεωτικής εκπαίδευσης και αυξάνει κατά 61 τις θέσεις στην κατηγορία πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

«Προφανώς όλοι είναι απαραίτητοι, αλλά στην πραγματικότητα δημιουργεί ένα μικρό επιτελικό δήμο όπου οι υπηρεσίες θα επιβλέπουν τους εργολάβους, με τον λαό να πληρώνει το μάρμαρο».

Επίσης, όλα αυτά γίνονται λίγο πριν λήξει η προθεσμία αλλαγής στα οργανογράμματα, ενόψει δημοτικών εκλογών.

Κάποιοι ενδεικτικοί κλάδοι που μειώνονται είναι οι εξής:

  • Σχολικές καθαρίστριες 19 από 115
  • Κηπουροί 20 από 93
  • Καθαριότητα 128 από 237
  • Οδηγοί 48 από 60

Ο σύλλογος τονίζει ότι «συνολικά οι μεταβολές στο οργανόγραμμα γίνονται με βάση το υφιστάμενο προσωπικό, τη σχέση κόστους οφέλους, κι όχι σύμφωνα με τις ανάγκες του λαού, ανοίγοντας διάπλατα τις πόρτες στους ιδιώτες» και καλεί το δημοτικό συμβούλιο της προσεχούς Παρασκευής 9/6, «να μην ψηφίσει το νέο οργανόγραμμα. Να μην καταργήσει καμία θέση εργασίας. Να μην μετατραπούν οι υπηρεσίες του Δήμου σε υπηρεσίες επίβλεψης εργολάβων. Να δημιουργήσει έναν οργανισμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του λαού της πόλης και να προχωρήσει σε προσλήψεις μονίμου προσωπικού».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back