ΕΛΛΑΔΑ

ΚΕΔΕ «καρφώνει» Υπουργείο Υγείας

Εικόνα του άρθρου ΚΕΔΕ «καρφώνει» Υπουργείο Υγείας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/09/2020, 12:22
ΕΛΛΑΔΑ

Η ΚΕΔΕ σταμάτησε την παραγωγή μασκών, μετά το κάζο των υπερμεγεθών προϊόντων που διανεμήθηκαν σε πολλά σχολεία της χώρας, μεταξύ των οποίων και των Ιωαννίνων.

Διαβάστε επίσης: Το λάθος, οι μάσκες και το δημοτικό συμβούλιο

Η δικαιολογία της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας ήταν πραγματικά πελιδνή:

«Οι διαστάσεις είναι σύμφωνες με τις αντίστοιχες διεθνείς προδιαγραφές. Πλην όμως, αφορούσαν στο μέγεθος του υφάσματος πριν από τη συρραφή του και όχι το τελικό μέγεθος των δύο τύπων μασκών» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, με την οποία προσπάθησε να συμμαζέψει κάποιος τα πράγματα.

Η ΚΕΔΕ απάντησε «καρφώνοντας» τη γραμματεία του Υπουργείου (υπεύθυνος ο κ. Παναγιώτης Πρεζεράκος), λέγοντας ότι για το πρόβλημα ευθύνεται το υπουργείο και συνέβη «μετά την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Υγείας, ότι κρίνεται αναγκαία η επαναδιατύπωση των αρχικών προδιαγραφών των μασκών, τις οποίες η ίδια συνέταξε και στις οποίες οφείλεται το θέμα που προέκυψε με το μέγεθος συγκεκριμένου αριθμού μασκών για συγκεκριμένες ηλικίες παιδιών».

«Με συνέπεια και υπευθυνότητα θα ολοκληρώσουμε μια προσπάθεια που στόχο έχει την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας από την εξάπλωση του COVID-19.» αναφέρει η ΚΕΔΕ στην ανακοίνωσή της.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back