Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Καχριμάνης: «Δεν μπορεί να γίνουν αλλαγές…»

Εικόνα του άρθρου Καχριμάνης: «Δεν μπορεί να γίνουν αλλαγές…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/10/2019, 18:11
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πόρτα σε οποιαδήποτε αλλαγή της μελέτης για το έργο της ανακατασκευής της οδού Νιάρχου κλείνει ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Το θέμα επανήλθε στο προσκήνιο λόγω της επιστολής που έστειλε στον περιφερειάρχη ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας και με την οποία ζητείται η κατασκευή κόμβου στο Jumbo αλλά και να υπάρξει πρόβλεψη για κάθετες συνδέσεις.

Ο κ. Καχριμάνης παραπέμπει επί της ουσίας στις δεσμεύσεις και τους κανόνες του επιχειρησιακού προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020», ιδίως από τη στιγμή που έχει υπογραφεί εδώ και μήνες η σύμβαση με τον εργολάβο. Όπως αναφέρει, σε ανακοίνωσή του, δεν είναι δυνατή η τροποποίηση του φυσικού αντικειμένου εφόσον δεν συντρέχουν ειδικές συνθήκες ή λόγοι ανωτέρας βίας. Ο περιφερειάρχης επαναλαμβάνει δε ότι πριν την τελική υποβολή της μελέτης, έγιναν από την περιφερειακή αρχή βελτιώσεις «που ικανοποιούν σε μεγάλο βαθμό αιτήματα κατοίκων και επιχειρήσεων».

Όσο για το αίτημα περί κατασκευής του κόμβου στο ύψος των Σεισμοπλήκτων, επισημαίνεται ότι «ακόμη και στην περίπτωση που αυτός θα ήταν εφικτός, θα προκαλούσε  περαιτέρω καθυστέρηση και πιθανότατα την απένταξή του έργου από το επιχειρησιακό πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020. Μια τέτοια εξέλιξη ουσιαστικά  θα οδηγούσε και σε  οριστική ματαίωσή του, καθώς δύσκολα θα βρεθούν τα ανάλογα χρήματα στην επόμενη προγραμματική περίοδο».  Βέβαια, το ζήτημα του κόμβου δεν τίθεται για πρώτη φορά…

Όσον αφορά την πρόταση του κ. Ζάψα για κάθετη οδική σύνδεση της Νιάρχου με την εθνική οδό στο ύψος του Γιαννιώτικου Σαλονιού, ο περιφερειάρχης εκτιμά ότι «περιβαλλοντικά και οικονομοτεχνικά είναι ένα αχρείαστο προς το παρόν έργο καθώς  η κύρια σύνδεση απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα».

Για την άλλη πρόταση περί πρόβλεψης (σε δεύτερο χρόνο) κάθετης σύνδεσης με την είσοδο της πόλης στον κόμβο της Ανατολής, ο κ. Καχριμάνης απαντά: «Η υπάρχουσα σύνδεση με τον κόμβο Ανατολής έχει κατασκευαστεί με τις ισχύουσες προδιαγραφές κατά την κατασκευή του έργου, έχει συγκεκριμένα όρια ταχύτητας και οι όποιες βελτιώσεις απαιτούνται θα δρομολογηθούν με την ολοκλήρωση της οδού Στ. Νιάρχου, όταν και θα έχουμε αποκρυσταλλωμένη πλέον άποψη για το κυκλοφοριακό της ευρύτερης περιοχής».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back