ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Κάτι περισσότερο από ποδόσφαιρο

Εικόνα του άρθρου Κάτι περισσότερο από ποδόσφαιρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/11/2016, 16:35
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Κοινή συνέντευξη Τύπου έδωσαν σήμερα η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, ο δήμος Ιωαννιτών και ο ΠΑΣ Γιάννινα, ενόψει του ερχομού των βετεράνων της Μπαρτσελόνα, την ερχόμενη Παρασκευή, για ποδοσφαιρικά σεμινάρια και ένα φιλικό με τους βετεράνους του ΠΑΣ. Κοινός παρονομαστής είναι η αλληλεγγύη και η στήριξη στους πρόσφυγες και η όλη διοργάνωση είναι κάτι πέρα από το ποδοσφαιρικό-αθλητικό της κομμάτι. «Το ιστορικό και ισχυρότερο ίσως ποδοσφαιρικό σωματείο του κόσμου  διάλεξε την πόλη μας. 

Είναι μια επιβράβευση του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπισε η πόλη το θέμα των προσφύγων, αλλά και επιβράβευση της ποδοσφαιρικής της παιδείας» τόνισε ο αντιδήμαρχος Παντελής Κολόκας. Έκανε ιδιαίτερη μνεία στο ρόλο που έπαιξε η Χαρά Χριστοβασίλη, σύζυγος του προέδρου του ΠΑΣ στην υπόθεση και κατέληξε λέγοντας ότι «θα βρεθεί για πρώτη φορά στο γήπεδο της πόλης η αυθεντική φανέλα» της Μπατσελόνα.

Ο υπεύθυνος της UNHCR στα Γιάννενα Μάρκ Μπουόνο, καλημέρισε στα ελληνικά και φανερά ευχαριστημένος, χαιρέτισε και ευχαρίστησε «τους φίλους μας στον ΠΑΣ, στον δήμο και στη Μπαρτσελόνα» για την εξέλιξη αυτή.

 Ο κ. Μπουόνο έδωσε και την ουσία της εκδήλωσης. Είπε δηλαδή ότι η πόλη έχει συμπαρασταθεί πάρα πολύ στους πρόσφυγες, αλλά τώρα, είναι μια ευκαιρία, αφενός να γίνει μια εκδήλωση για τα παιδιά, αφετέρου να έρθουν οι πολίτες πιο κοντά με τους πρόσφυγες. «Η πρωτοβουλία θα κάνει τα παιδιά κομμάτι της πόλης» τόνισε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι «θέλουμε να φέρουμε κοντά τον κόσμο της πόλης και τους πρόσφυγες». 

Δραττόμενος της ευκαιρίας, ενημέρωσε ότι η δέσμευση της ύπατης αρμοστείας ότι μέχρι το χειμώνα δεν θα υπάρχουν σκηνίτες στον Κατσικά, υλοποιήθηκε, με την εγκατάσταση των κοντέινερ. «Σήμερα δεν ζούνε πια σε σκηνές, ενώ θέλω να ευχαριστήσω το δήμο για τη βοήθεια που παρείχε στην προσπάθεια να βρεθούν καταλύματα για τους πρόσφυγες» τόνισε μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο Μπάμπης Καρβέλης, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣ, «κλέβοντας λίγη από τη λάμψη του Μαρκ και των ανθρώπων που κάνουν εξαιρετική δουλειά» όπως είπε, πρόσθεσε περισσότερα στην ουσία της υπόθεσης: 

«Αποτύχαμε σαν άνθρωποι στο να προλάβουμε τα αίτια της βίαιης μετακίνησης των προσφύγων. Τώρα, μετριάζουμε τα αίτια» ξεκίνησε τη σύντομη παρέμβασή του και κάλεσε τον κόσμο να γεμίσει το γήπεδο και να γίνει μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα «και για τους πρόσφυγες, και για την πόλη και για το σήμα στη φανέλα». Πρόσθεσε ακόμα ότι με τέτοιες πρωτοβουλίες «είναι η ευκαιρία και για μας, στην πόλη και στον ΠΑΣ Γιάννινα, να δείξουμε ότι είμαστε και εμείς ‘κάτι παραπάνω από μια ομάδα».  

Οι βετεράνοι του ιδρύματος Agrupacio της Μπαρτσελόνα, με πολλούς σταρ, θα έρθουν στα Γιάννενα την προσεχή Πέμπτη. Την Παρασκευή, υπάρχει πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Διαβάστε το πρόγραμμα και την αποστολή της Μπαρτσελόνα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back