Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

ΟΗΕ: Μαθητικός διαγωνισμός για το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση

Εικόνα του άρθρου ΟΗΕ: Μαθητικός διαγωνισμός για το δικαίωμα των παιδιών στην εκπαίδευση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/11/2021, 23:14
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

«Η εκπαίδευση δεν μπορεί να περιμένει!», είναι το θέμα του 25ου  ετήσιου μαθητικού διαγωνισμού που προκήρυξε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα για το σχολικό έτος 2021-2022.

Ο διαγωνισμός διεξάγεται ηλεκτρονικά από τα τέλη Οκτωβρίου 2021 έως τις 21 Ιανουαρίου 2022.

Ο 25ος μαθητικός διαγωνισμός καλεί τους μαθητές και τις μαθήτριες όλης της χώρας να συμμετάσχουν σχεδιάζοντας μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γύρω από το θέμα της εκπαίδευσης. 

Τα παιδιά καλούνται να σκεφτούν, να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις, να σχεδιάσουν και να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στο σχολείο μέσα από μια εκστρατεία με κεντρικό αίτημα την ισότιμη πρόσβαση όλων των παιδιών στο σχολείο, συμπεριλαμβανομένης  της διασφάλισης της εκπαίδευσης για τα παιδιά πρόσφυγες.

Οι συμμετοχές των παιδιών θα πρέπει να περιλαμβάνουν ένα κεντρικό μήνυμα, μια βασική ιδέα για το κοινό στο οποίο θα απευθύνεται η εκστρατεία και για το μέσο στο οποίο μπορεί να προβληθεί, καθώς και το βασικό περιεχόμενο της προτεινόμενης εκστρατείας. Μπορεί να αποτελείται ενδεικτικά από ένα από τα παρακάτω ή συνδυασμό αυτών: τηλεοπτικό σποτ/βίντεο, ραδιοφωνικό σποτ, αφίσα, έντυπη ή ηλεκτρονική καταχώρηση, υπαίθρια διαφήμιση ή δράση στη γειτονιά.

Οι συμμετοχές υποβάλλονται μέχρι και τις 21 Ιανουαρίου 2022 ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.unhcr.org/gr/student-contest-2021 από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς της τάξης, τη Διεύθυνση του σχολείου, τους γονείς ή τους κηδεμόνες.  

Προκρίνεται η συμμετοχή των μαθητών και των μαθητριών με ομαδικές συμμετοχές. Δίνεται επιπλέον η δυνατότητα στους μαθητές και τις μαθήτριες που φοιτούν στις αντίστοιχες τάξεις, να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό ατομικά.

Η καλύτερη προτεινόμενη ενημερωτική εκστρατεία θα πάρει ζωή μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο μέτρο που το επιτρέπουν τα προτεινόμενα μέσα και εργαλεία επικοινωνίας. Επιπλέον η Επιτροπή θα βραβεύσει και μία συμμετοχή ανά τάξη. 

Οι μαθητές και μαθήτριες που θα διακριθούν θα λάβουν αναμνηστικά δώρα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα αποσταλούν ηλεκτρονικά διπλώματα συμμετοχής στο Διαγωνισμό.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους συμμετοχής στον Διαγωνισμό δείτε εδώ.

Φωτογραφία: UNHCR/Achilleas Zavallis



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back