Oikonomou pisoi
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Αλφονσέδα, ο Λιτμάνεν και… παλιοί γνώριμοι

Εικόνα του άρθρου Ο Αλφονσέδα, ο Λιτμάνεν και… παλιοί γνώριμοι
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2016, 22:27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Η αποστολή βετεράνων της Μπαρτσελόνα που θα έρθει στις 18 του μήνα στα Γιάννενα για να βρεθεί δίπλα στους πρόσφυγες, δίνοντας ποδοσφαιρικά σεμινάρια και παίζοντας ένα φιλικό με αντίστοιχη ομάδα του ΠΑΣ, έχει μερικούς πολύ μεγάλους παίκτες, αλλά και κάποιους… παλιούς γνώριμους. Καταρχάς, την αποστολή της Agrupacio, του ιδρύματος των βετεράνων της καταλανικής ομάδας, θα συνοδεύσει ο πρόεδρός του, ο Ραμόν Αλφονσέδα, ένας από τους πιο εμβληματικούς, γηγενείς αστέρες της ομάδας. Ο Αλφονσέδα έπαιξε 117 παιχνίδια από το 1969 μέχρι το 1973 με τους μπλαουγκράνα, με κορυφαία στιγμή όταν έβαλε το νικητήριο γκολ στον τελικό κυπέλλου του ’71, στο 4-3 κόντρα στη Βαλένθια.

Ακόμα παλιότερος είναι ο «Κούκα» Παλαού, παίκτης της ομάδας το ’66-‘69 και προπονητής της ομάδας. Ποιοι οικείοι στους νεότερους, είναι ο Μορένο, αριστερό μπακ στις αρχές της δεκαετίας του ’90, ο Γκεόργκι Ποπέσκου, δύο φορές κάτοχος του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, μια με τη Μπάρτσα και άλλη μια με τη Γαλατάσαραϊ, στον αξέχαστο τελικό κόντρα στην Άρσεναλ.

Ίσως όμως ο μεγαλύτερος της σύγχρονης γενιάς, που θα έρθει στα Γιάννενα και θα πατήσει χορτάρτι στους «Ζωσιμάδες», είναι ο Γιάρι Όλαβι Λιτμάνεν. Ο Λιτμάνεν έφυγε το 2001 από τον Άγιαξ για να πάει στην Βακελώνη, όπου δεν έκανε αισθητή την παρουσία του. Παραμένει όμως ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες των τελευταίων δεκαετιών.

Πιο γνωστός ακόμα στο ελληνικό κοινό είναι ο Αρούνα Μπαμπαγκίντα. Μέχρι το 2004, ο τύπος που πέρασε από τον Ολυμπιακό για δύο χρόνια, έπαιζε στη δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα. Στον Πειραιά, έδωσε μερικά δείγματα ταλέντου, αλλά… έλειπε κιόλας για πολύ καιρό.

Ανάμεσα στους υπόλοιπους ξεχωρίζει ο Βόσνιος Μέχο Κόντρο, ο οποίος είχε μερικές καταπληκτικές σεζόν με τη Σοσιεδάδ, αλλά και ο Φρεντ Ντεού, ο γάλλος αμυντικός με μακρά θητεία επίσης σε Λανς, Παρί και Μαρσέιγ.

Κατά τα λοιπά, η αποστολή έχει ως εξής:

Fcb List

Ραμόν Αλφονσέδα

Εδουάρδο Ζουάν

Γιόσεπ Κούκα Παλαού

Παίκτες

Χουάν Κάρλος Ροντρίγκες Μορένο

Γκεόργκι Ποπέσκου

Μέχο Κόντρο

Γιάρι Λιτμάνεν

Φρεντερίκ Ντεού

Αρούνα Μπαμπαγκίντα

Φρανθίσκο Χαβιέ Ντος Γκουζμάν.

Χαβιέ Μολίστ

Χαβιέ Ντελγκάδο Λόπες

Πέδρο Χοσέ Λόπες Μαρτίνες

Χοάν Μπλανκερά Αλμπαραθίν

Αντρέου Φάρες

Σέρχιο Γκαρθία Καπιτάν

Σέρχι Πέρες

Μάριο Αλμπέρτο Ρόσας

Τζοναθάν Ορτούνο

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back