ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Μπάρτσα και ΠΑΣ δίπλα στους πρόσφυγες

Εικόνα του άρθρου Μπάρτσα και ΠΑΣ δίπλα στους πρόσφυγες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2016, 17:36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Στις 18 Νοεμβρίου τα Γιάννενα θα υποδεχτούν τους παλαίμαχους της Μπαρτσελόνα, για έναν εξαιρετικό σκοπό, μαζί με τους παλαιμάχους του ΠΑΣ Γιάννινα: θα παίξουν ένα φιλικό παιχνίδι μεταξύ τους, ενώ νωρίτερα, την ίδια μέρα, θα κάνουν εργαστήρια ποδοσφαίρου μαζί με 150 περίπου πρόσφυγες, παιδιά και ενήλικες, που διαμένουν σε χώρους προσωρινής φιλοξενίας της περιοχής. Η σημαντική αυτή εκδήλωση διοργανώνεται με τη συνεργασία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες και της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Η ομάδα των βετεράνων της Μπάρτσα, αποδεικνύουν ότι ο μεγάλος καταλανικός σύλλογος είναι «més que un club», κάτι περισσότερο δηλαδή από μια ομάδα. Ο ΠΑΣ από την άλλη, δείχνει όχι απλώς την ευαισθησία του απέναντι στο φλέγον ζήτημα της εποχής, αλλά και ότι παραμένει ιδιαίτερο ποδοσφαιρικό σωματείο.

Ο Σύλλογος των Παικτών της Barça επιθυμεί να συμβάλει στην ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας σχετικά με τη δύσκολη κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα και να προωθήσει μία εκστρατεία εξεύρεσης πόρων για την κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών τους. To ταξίδι αυτό αποτελεί μέρος των δράσεων του Ιδρύματος και του Ομίλου FC Barcelona για τη στήριξη των προσφύγων που φτάνουν στην Ευρώπη.  Τα ονόματα των παικτών που θα συμμετάσχουν, θα ανακοινωθούν σύντομα. Το πρόγραμμα της επίσκεψης, έχει ως εξής:

Εργαστήρια ποδοσφαίρου με πρόσφυγες 

Τοποθεσία: Πανηπειρωτικό Στάδιο

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016, 12:15-13:00

Φιλικός αγώνας Παλαίμαχων ΠΑΣ Γιάννινα – Παλαίμαχων FC Barcelona

Τοποθεσία: Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων «οι Ζωσιμάδες»

Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2016, 19:00


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3