Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το «Κάστρο των παιδιών»… έξω από το Κάστρο

Εικόνα του άρθρου Το «Κάστρο των παιδιών»… έξω από το Κάστρο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/06/2018, 16:55
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στον πολιτιστικό πολυχώρο στα παλιά σφαγεία, κι όχι στο Ιτς Καλέ, θα γίνει τελικά το «Κάστρο των Παιδιών». Στις αρχές Ιουνίου, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών είχε ανακοινώσει την επιστροφή (για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά) του θερινού σχολείου πολιτισμού για παιδιά από 6 έως 12 ετών με τίτλο «Κάστρο των Παιδιών». Το θερινό αυτό σχολείο ήταν να γίνει από 18 έως 22 Ιουνίου, στους χώρους του Μουσείου Αργυροτεχνίας του Ιτς Καλέ στο Κάστρο των Ιωαννίνων. 

Ωστόσο, η δράση πήρε αναβολή λόγω των καιρικών συνθηκών για τις 2 έως 6 Ιουλίου. Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου, λοιπόν, το «Κάστρο των Παιδιών» ξεκινά. Όχι όμως στο Ιτς Καλέ, όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά στα παλιά σφαγεία. 

Η κίνηση αυτή έρχεται ως συνέπεια της έντασης που υπάρχει μεταξύ του Δήμου Ιωαννιτών και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων μετά τη… μετακόμιση του Its Kale Festival

Μια βασική αιτία, βέβαια, του... (νέου) κακού είναι και η νότια πύλη, η πύλη δηλαδή που είναι από τη μεριά του πάρκινγκ, στη Σκάλα. Πέρσι, κατά τη διάρκεια του θερινού σχολείου πολιτισμού, η νότια πύλη είχε ανοίξει προκειμένου να εξυπηρετήσει την άφιξη και αναχώρηση γονέων και παιδιών. Φέτος, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, επικαλούμενη τη δυσκολία επιτήρησης όλου του χώρου, αποφάσισε να μην ανοίξει τη νότια πύλη τις πέντε αυτές ημέρες (μισή ώρα το πρωί και μισή ώρα το μεσημέρι). Τα περί δυσκολίας επιτήρησης του αρχαιολογικού χώρου αποτελούν εδώ και έναν χρόνο το βασικό επιχείρημα-απάντηση της Εφορείας Αρχαιοτήτων απέναντι σε όσους (Δήμος, ΠΙΟΠ) ζητούν το οριστικό άνοιγμα της νότιας πύλης. 


ΣΧΟΛΙΑ
Μάρκ
Μας έχει πρήξει η Εφορεία Αρχαιοτήτωνη διαρκώς. Μη το ένα, μη το άλλο. Πες πως ανοίξει η Πύλη όπως ολοι ζητάνε. ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ δηλαδή χωρίς Φύλακα? Θα γκρεμίσει ο κόσμος τα τείχοι του Κάστρου? Χώρια η περιπατητική διαδρομή επάνω στα τείχοι περιμετρικά που δεν είναι ελεύθερη για όλους και ας ξοδεύτηκαν χρήματα για την διαμόρφωση. Και ας κάνουν κάτι με τα χορτάρια που φυτρώνουν στο τείχος γύρω γύρω. Φαίνεται παρατημένο λίγο το Κάστρο έτσι σε κάποια τμήματα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back