ΕΛΛΑΔΑ

Καστανιές: Πετροπόλεμος και χημικά

Εικόνα του άρθρου Καστανιές: Πετροπόλεμος και χημικά
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/03/2020, 20:00
ΕΛΛΑΔΑ

Από τις επτά σήμερα το πρωί συνεχίζεται η ρίψη χημικών στο Τελωνείο των Καστανεών, η οποία είχε σταματήσει στις δύο τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανά διαστήματα, κυρίως από τις τουρκικές Αρχές, γίνεται εκτενής ρίψη χημικών με ειδικά όπλα εκτόξευσης χημικών, καθώς και κάποιες ρίψεις χημικών από τους συγκεντρωμένους στο τελωνείο των Καστανεών, οι οποίοι επιχειρούν και την πρόκληση φθορών στον φράχτη, προκειμένου να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες απαντούν στις εν λόγω επιθέσεις με ρίψεις χημικών και νερού, αποτρέποντας κάθε απόπειρα παραβίασης των συνόρων της χώρας.


Επέκταση του φράκτη

Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η κυβέρνηση σχεδιάζει επέκταση του φράχτη στον Έβρο, εν μέσω των αυξημένων ροών που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς στόχος είναι η επέκταση του υπάρχοντος φράκτη των 12 χιλιομέτρων, κατά σχεδόν 40 χιλιόμετρα, ώστε, σε λίγο καιρό, να εκτείνεται σε μήκος 50 χιλιομέτρων.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός φέρεται να προβλέπει επέκταση του φράκτη τμηματικά και σε περιοχές όπου, είτε η στάθμη του Έβρου είναι χαμηλή είτε υπάρχει στεριά. Ως τέτοιες περιοχές έχουν υποδειχθεί τμήματα στις τοποθεσίες Ορμένιο, Κήπους, Φέρες, Τυχερό, Σουφλί, Δίκαια, Δίλοφο, Μαράσια, Νέα Βύσσα κ.α.

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back